Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λειψανδρία στην ΕΛΑΣ ώρα Μηδέν! Διοικητές τμημάτων αξιωματικοί υπηρεσίας

Στην αστυνομία κατά γενική ομολογία, υπάρχει έντονη λειψανδρία και μάλιστα σε βαθμό πλέον ξηρασίας, ως απόρροια της ... ορθολογιστικής απόφασης Δένδια να
κάνει ασμένως αποδεκτή την ντιρεκτίβα της τρόικας για προσλήψεις με το σταγονόμετρο και δη μεταχρονολογημένες.  

Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη ευεργεσία του αξέχαστου υπουργού προς την ΕΛΑΣ. Είχε προηγηθεί η συλλήβδην εξίσωση του αστυνομικού προσωπικού με τους ταγματασφαλίτες νεοναζί της χρυσής αυγής.

Οι αποχωρήσεις ποτέ δεν εξισώθηκαν έκτοτε με τις προσελεύσεις, με συνέπεια το προσωπικό να; μειώνεται με γεωμετρική πρόοδο την στιγμή που οι ανάγκες αστυνόμευσης και ασφάλειας να αυξάνονται με μαθηματική. Είναι χαρακτηριστικό δε πως, σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές, οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ είναι λιγότεροι περίπου κατά 1.000 σε σχέση με πέρσι και στην ασφάλεια κατά περίπου 200! Αν η αντιστοιχία- αναγωγή γίνει με την έναρξη της κρίσης, τότε το αποτέλεσμα της αφαίρεσης μάλλον προκαλεί ίλιγγο και άγχος ανασφάλειας.

Απότοκη ωστόσο παρενέργεια των δεδομένων αυτών, είναι το έλλειμμα προσωπικού να διογκώνεται και οι υπηρεσίες να μην βγαίνουν. Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με πληροφορές του bloko.gr διοικητές τμημάτων και κυρίως της ασφάλειας, αναγκάστηκαν τον προηγουμενο μήνα να εκτελέσουν πάνω από δύο φορές καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας, δεδομένου ότι όπου και να κοίταξαν γύρω τους, υπήρχε η απόλυτη μοναξιά.

Η ηγεσία έχει κάποιες σκέψεις για την προσωρινή θεραπεία του προβλήματος, τις οποίε θα παραθέσουμε σε επόμενο ρεπορτάζ.







_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια