Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το παράδειγμα του Πλαστήρα που ξεκίνησε από επιλοχίας για να φτάσει αντιστράτηγος λέει πολλά - κείμενο αστυνομικού

Δημοσιεύουμε μήνυμα αστυνομικού-αναγνώστη του bloko.gr: Αγαπητό bloko, παρακολουθώ τον έντονο είναι η αλήθεια διάλογο που υπάρχει τον τελευταίο καιρό σχετικά με το θέμα της προαγωγής
ή όχι των ανθυπαστυνόμων και θα ήθελα να κάνω τις εξής επισημάνσεις.

Καταρχάς να αναφέρω ότι είμαι πρώην ειδικός φρουρός ενταγμένος στο σώμα από το 2000. Και γνωρίζω βέβαια ότι αυτή μου η ιδιότητα σε κάποιους θα δημιουργήσει θυμηδία αν όχι μια έκφραση απέχθειας. Γιατί άραγε; Επιτρέψτε μου να κάνω τη δική μου τοποθέτηση: πιθανόν διότι κάποιους-ες ενοχλεί το γεγονός της εξέλιξης ατόμων εντός του σώματος, που είναι η αλήθεια ότι στην αρχή τουλάχιστόν, το αρχικό τους καθήκον, ήταν η φύλαξη ευπαθών στόχων.

Όμως κύριοι από τη στιγμή που η πολιτεία για τους δικούς της λόγους μου έδωσε το δικαίωμα μετεξέλιξης, γιατί και με ποιο δικαίωμα κάποιοι επιχειρούν να μου το στερήσουν; Δόξα το Θεό λοιπόν μετά από τόσα χρόνια στο σώμα είμαι πλέον ανθυπαστυνόμος (αφού πέρασα βεβαίως τις προαγωγικές εξετάσεις στο βαθμό του αρχιφύλακα, είμαι επίσης πιστοποιημένος εκπαιδευτής αυτοπροστασίας-οπλοτεχνικής της ΕΛ.ΑΣ και τελειόφοιτος του Ανοιχτού Πανεπιστήμιού, όντας παράλληλα πατέρας και δυο μικρών παιδιών. 

Και μπορεί να μην μπόρεσα στα 18 μου να ξαναδώσω πανελλήνιες, λόγω ανέχειας της οικογένειάς μου, όμως το σώμα μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχτώ, χωρίς βέβαια να μου χαριστεί κάτι έτσι απλά. θα μπορούσα με άλλα λόγια κάλλιστα ακόμη να «φυλάω σκοπιά» αλλά προσπάθησα σκληρά και τίμια για να φτάσω εδώ που είμαι.

Αυτό που μάλλον δεν κατανοούν κάποιοι συνάδελφοι που αντιδρούν τόσο σθεναρά με την περαιτέρω βαθμολογική ή οποιοδήποτε είδους μετεξέλιξη του προσωπικού, είναι το ότι οι βαθμοί από μόνοι τους μικρή σημασία έχουν, αν η προσωπική αξία του καθενός δεν αναδεικνύεται μέσω αυτών. Το παράδειγμα του Νικολάου Πλαστήρα που ξεκίνησε την καριέρα του από επιλοχίας για να φτάσει αντιστράτηγός λέει πολλά..

ΥΓ. Φώναζαν πολλοί (σήμερα λιγότεροι) ότι οι Ε.Φ. είναι για σκοπιές, όμως θυμάμαι ελάχιστους (προς τιμήν τους) αστ/κες να θέλουν να υπηρετήσουν στην νεοσυσταθείσα ΔΙ.ΑΣ!

ΥΓ2. Οι επισημάνσεις μου γίνονται με κάθε σεβασμό στους συναδέλφους! Οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί το μόνο που κάνουν είναι να μας εκθέτουν στους πολίτες και να δημιουργούν αχρείαστες προστριβές εντός του σώματος…

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια