Σκιά του εαυτού του ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Υποβασταζόμενος βγήκε από το νοσοκομείο – Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού

Υποβασταζόμενος και φανερά καταβεβλημένος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος βγήκε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (21.04.2017) από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου
νοσηλευόταν εδώ και πολλές ημέρες μετά την εγχείρηση καρδιάς που έκανε.
Ο πρώην υπουργός επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού και θα νοσηλευτεί στο εκεί νοσοκομείο εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Γιάννης Παγουρόπουλος, είναι στενοχωρημένος για το γεγονός πως δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του αλλά γυρίζει ξανά στον Κορυδαλλό.
Μπορεί να του έδωσε το πράσινο φως για την αποφυλάκιση το Εφετείο, ο όρος της εγγύησης όμως είναι απαγορευτικός.
Το γεγονός ότι δεν διαθέτει το ποσό των 200.000 ευρώ που απαιτείται για την εγγύηση της αποφυλάκισης σημαίνει ότι θα οδηγηθεί πίσω στο κελί των φυλακών του Κορυδαλλού.

Με τη βοήθεια δυο ανδρών που τον κρατούσαν, ο καταδικασμένος πρώην υπουργός Άμυνας επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στις φυλακές Κορυδαλλού. Δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Αντ' αυτού μίλησε όμως ο συνήγορός του, Γιάννης Παγουρόπουλος.

Όπως τόνισε ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί αίτηση για μείωση του ποσού της εγγύησης στο ποσό, όπως είπε, που μπορεί να καταβάλει ο πρώην υπουργός. Υπήρξε η συγκομιδή ενός αρκετά σεβαστού ποσού, αλλά δεν συμπληρώθηκαν οι 200.000€, επεσήμανε ο κ. Παγουρόπουλος, σημειώνοντας τους κινδύνους για την υγεία του πρώην υπουργού. "Από εδώ και πέρα ο καθένας έχει τις ευθύνες του για ό,τι συμβεί", τόνισε χαρακτηριστικά και σε ερώτηση του newsit.gr αν φοβάται για την υγεία του Άκη Τσοχατζόπουλος απάντησε καταφατικά.
Υπενθυμίζεται ότι με την απόφασή του το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση παράνομων αμοιβών για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1, έκανε πριν λίγες ημέρες δεκτή την πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, δεχόμενο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος.
Εκτός από την καταβολή εγγύησης, το δικαστήριο επέβαλε και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κλπ.

newsit.gr
_