Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσπευση των αλλαγών για το σχέδιο «Νέα Αθήνα» αποφάσισε η διυπουργική

Την επιτάχυνση των αλλαγών στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας οι οποίες χρειάζονται για να προχωρήσουν τα γήπεδα του ΠΑΟ, της ΑΕΚ και η ανάπλαση του
ιστορικού κέντρου της Αθήνας αποφάσισε η διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Πρόκειται για το σχέδιο των πέντε μεγάλων αναπλάσεων που έχει ονομαστεί «Νέα Αθήνα».
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η επίσπευση των ενεργειών για εκπόνηση των σχετικών μελετών βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι τροποποιήσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνα, καθώς και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί επιτελική ομάδα από εκπροσώπους των συναρμόδιων Υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, και του Παναθηναϊκού που θα συντονίζει και θα παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου.
Στην συνάντηση εκτός του πρωθυπουργού συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο “Νέα Αθήνα”, που έχει την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την περιβαλλοντική αναβάθμιση στην πρωτεύουσα, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής επεξεργάζεται την κατάθεση συνολικού σχεδίου που περιλαμβάνει πέντε αναπλάσεις:
  • Την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου και του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας,
  • Τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή,
  • Την ανάπλαση της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου βρίσκεται και το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» του Παναθηναϊκού,
  • Την αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού στον Ελαιώνα, και
  • Τη χωροθέτηση και κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Κώστας Πουλακίδας
huffingtonpost.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια