Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Θεσσαλονίκης στον ΓΓ Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση

Η αναδιοργάνωση τών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη ήταν το βασικό ζήτημα συζήτησης κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της τοπικής συνδικαλιστικής Ένωσης με το Γενικό Γραμματέα
Δημόσιας Τάξης: Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, με κυριότερο ζήτημα της επίσκεψης την Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών ΕΛ.ΑΣ. στη ΓΑΔΘ. Η συνάντηση έγινε παρουσία του Προϊστάμενου Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ και του Αντιπρόεδρου Θεμάτων Μελετών & Επιμόρφωσης Αστυνομικών της ΠΟΑΣΥ κ. Σταύρου ΜΠΑΛΑΣΚΑ.
   Στη συνάντηση τονίστηκε εκ μέρους της Ένωσης η αναγκαιότητα τήρησης του νέου οργανογράμματος που έχει συνταχθεί, σε απόλυτο βαθμό. Για την ορθή κατανομή του προσωπικού επιβάλλεται να μην προσπεραστούν οι πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών.
   Επίσης, επισημάνθηκε ότι για την επιλογή των κτιριακών εγκαταστάσεων βασικός γνώμονας πρέπει να είναι η καταλληλότητά τους και η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, και όχι η επιλογή των λιγότερο κατάλληλων.
   Το Προεδρείο τόνισε την μεγάλη ανάγκη για άμεση ανανέωση του στόλου της ΓΑΔΘ. Με την παρούσα κατάσταση ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος μετά την Αναδιάρθρωση να εξοικονομηθεί προσωπικό αλλά να μην υπάρχουν οχήματα και υλικοτεχνική υποδομή για τις εποχούμενες περιπολίες.
   Παράλληλα, για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος επιβάλλεται η εκ βάθους επανεξέταση του τρόπου φύλαξης των ευπαθών στόχων. Αν δεν αλλάξει ο τρόπος διάθεσης των Αστυνομικών σε πολυάριθμες σκοπιές ήσσονος σημασίας, μεγάλο μέρος του προσωπικού θα συνεχίσει να απασχολείται σε υπηρεσίες που δεν στοχεύουν στην γενική αστυνόμευση και την προστασία της δημόσιας τάξης.
   Τέλος, η ΕΑΥΘ πρότεινε την δημιουργία Διαβαλκανικού Κέντρου Εκπαίδευσης Αστυνομικών με έδρα την Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής, η καίρια θέση της και το ειδικευμένο προσωπικό προσφέρονται για τον σκοπό αυτό, γεγονός που θα λειτουργήσει θετικά για την εικόνα και το προσωπικό του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
   Από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας μας ανέφερε ότι η Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται με κατεύθυνση την άμβλυνση των υπαρχουσών υπηρεσιακών δυσλειτουργιών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αφορμή για τη δημιουργία νέων ανισορροπιών. Κλείνοντας μας δήλωσε ότι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της Αναδιάρθρωσης έχει γίνει ήδη και θα ακολουθήσουν κι άλλα βήματα με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Σώματος.


Θεσσαλονίκη, 19 Απριλίου 2017
  
 Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Ο Γεν. Γραμματέας
ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια