Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπορεί να «μαλλιάσει» η γλώσσα σας; Κι όμως, μπορεί! Πώς θα το αντιμετωπίσετε;


«Μάλλιασε» η γλώσσα λέμε συχνά, θέλοντας να δηλώσουμε το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να επαναλάβουμε κάτι πολλές φορές.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που υπάρχει και στην πραγματικότητα με τους οδοντιάτρους μάλιστα να υποστηρίζουν ότι το 13% των ανθρώπων έχουν «μαλλιαρή γλώσσα».

Αν παρατηρήσετε κι εσείς κάτι αηδιαστικό στη γλώσσα σας, όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή νιώθετε ένα γαργαλητό στο πίσω μέρος του στόματος, ίσως δεν είναι της φαντασίας σας.

Η γλώσσα καλύπτεται από μικροσκοπικούς, κωνικούς όγκους φτιαγμένους από κερατίνη, όπως τα μαλλιά. Αυτοί μπορεί να μεγαλώσουν ως και 15 φορές περισσότερο από το κανονικό και το αποτέλεσμα είναι αηδιαστικό.

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να το εμφανίσουμε. Μάλιστα οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες στις γυναίκες. Δεν υπάρχει αιτία, απλά εμφανίζεται σε κάποιους ανθρώπους, αλλά οι ειδικοί λένε ότι ο καφές, το τσάι, το κάπνισμα και η κακή στοματική υγιεινή μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Μπορεί επίσης να μείνει τροφή ανάμεσα στις «τρίχες» και να προκαλέσει άσχημη αναπνοή. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και είναι εύκολο να θεραπευτεί.

Αν παρατηρήσετε τρίχες στη γλώσσα σας, καλό είναι να την βουρτσίζετε καθημερινά με την οδοντόβουρτσά σας για να τις περιορίσετε. Αν δεν δείτε αποτέλεσμα, επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας για να τις αφαιρέσει. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να μην εμφανίσετε ποτέ τρίχες στη γλώσσα είναι βουρτσίζοντας τα δόντια σας τακτικά.


Πηγή: healthynews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια