Ημερίδα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων στο ΜΗΤΕΡΑ


Την 3η Ημερίδα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων διοργανώνει η Κλινική Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και στη βελτιστοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών για ασθενείς με παθήσεις της καρδιάς και θα λάβει χώρα στις 22 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ.


Η αλματώδης εξέλιξη στην Παιδοκαρδιολογία και την Παιδοκαρδιοχειρουργική συνετέλεσε καθοριστικά στην επίτευξη της ενηλικίωσης των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες σε ποσοστό που υπερβαίνει το 95%. Αναμένεται ότι σε παγκόσμια κλίμακα τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των ενηλίκων με συγγενή καρδιοπάθεια θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο παιδιατρικό πληθυσμό. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει την ανάγκη παρακολούθησης, διάγνωσης, φροντίδας και θεραπευτικής προσέγγισης από εξειδικευμένους ειδικούς παρόχους υγείας.

Η ημερίδα έχει ελεύθερη είσοδο και απευθύνεται σε φοιτητές, ειδικευόμενους και ειδικευμένους Καρδιολόγους, Γυναικολόγους, Χειρουργούς Θώρακος και Παιδιάτρους κ.λπ. που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με αυτό τον ειδικό και συνάμα ευαίσθητο πληθυσμό.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδιάς – Αγγείων, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Καρδιολογίας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
_