Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποινικούς από Ρωσία θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ ύποπτους για την «συμμορία των θυρίδων»

Σε αλλοδαπούς από Ρωσία φέρεται να στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και για τη νέα ληστεία με


 στόχο θυρίδες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία συνοδεύτηκε με πολύωρη ομηρία υπαλλήλων και πελατών του πιστωτικού ιδρύματος. 

Αυτή την φορά στόχος της επιδρομής -το μεσημέρι της Πέμπτης- από τους τέσσερις ληστές που φορούσαν μάσκες και κρατούσαν χειροβομβίδες, ήταν το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στον Πειραιά. Εκεί άνοιξαν περίπου 50 θυρίδες, ενώ πήραν περί τα 10.000 ευρώ μετρητά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες «ώθηση» για την διάπραξη της νέας ληστείας φέρεται να έδωσε στους τέσσερις ληστές η «άγνωστη» λεία από το πρώτο παρόμοιο εγχείρημα στις 9 Αυγούστου του 2016 στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας. Κι αυτό γιατί φέρεται σε δύο από τις 22 θυρίδες που άνοιξαν σ' εκείνη την ληστεία -η μία ανήκε σε ιδιώτη από την Πάτρα- να βρήκαν χρήματα και τιμαλφή αξίας που υπερέβαινε τα 400.000 ευρώ! 

Κάτι που έγινε γνωστό και διευκρινίσθηκε πολλές εβδομάδες αργότερα. Αρχικά ήταν γνωστό ότι η λεία τους τότε ήταν σχετικά μικρή.

Σύμφωνα με άλλες πηγές η ΕΛ.ΑΣ έχει προσδιορίσει λάθη που έχουν κάνει οι ληστές στην επιδρομή του Πειραιά από όπου επιχειρεί να ανακαλύψει ενοχοποιητικά στοιχεία. Ωστόσο η ίδια εικόνα υπήρχε και στην πρώτη πολύωρη ληστεία, χωρίς η ΕΛ.ΑΣ να βρεθεί στα ίχνη των δραστών. Ακόμη βασικό ζητούμενο πλέον είναι γιατί οι ληστές, που υπολογίζονται ηλικίας 30 έως 50 ετών, στοχεύουν μόνο καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και αν έχουν εσωτερική πληροφόρηση.

Στο υποκατάστημα του Πειραιά την ώρα της ληστείας βρίσκονταν πέντε υπάλληλοι και τρεις πελάτες. Στην τράπεζα εισέβαλαν τέσσερα άτομα με αποκριάτικες μάσκες, μαντήλια και γυαλιά ηλίου που κρατούσαν όπλα, χειροβομβίδες ενώ δύο από αυτούς εμφανίζονταν σαν τεχνικοί, μέλη «συνεργείου» και κρατούσαν τσάντα με διαρρηκτικά εργαλεία . 

Ορισμένοι από τους «ομήρους» έμειναν στο ισόγειο και άλλοι κρατήθηκαν στο υπόγειο όπου ανοίγονταν με «οξυγόνο» οι θυρίδες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες υπαλλήλων και πελατών οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και διατύπωναν απειλές για αιματοχυσία.


Βασίλης Γ.Λαμπρόπουλος - tovima.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια