Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελεύθερος ο Τούρκος δικηγόρος που βγήκε σε βραχονησίδα της Σύμης

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 28χρονου Τούρκου δικηγόρου, που εισήλθε την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία από το Μαρμαρίς λάθρα στην χώρα μας προκειμένου να ταξιδέψει
ακολούθως στην Στοκχόλμη.
Ο 28χρονος, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με 3ετή αναστολή από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για παράνομη είσοδο στη χώρα με το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη του από αίτια μη ταπεινά, είχε οδηγηθεί και εκρατείτο στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί εαν η σουηδική βίζα Σέγκεν, που έφερε ήταν γνήσια. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος και ταξίδεψε το βράδυ της Πέμπτης από τη Ρόδο προς την Αθήνα, με τελικό προορισμό την Στοκχόλμη.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» ο 28χρονος αποβιβάστηκε από ομοεθνή του διακινητή στη νησίδα «Νίμος» της Σύμης, την Κυριακή 16 Απριλίου 2017.
Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι έχει Σένγκεν Βίζα σε ισχύ μέχρι την 23η Απριλίου 2017 κι αν εισερχόταν νόμιμα στη χώρα θα περνούσε τον διαβατηριακό έλεγχο.
Ηθελε, όπως κατέθεσε, να εισέλθει στη χώρα μας πριν λήξει η Βίζα του προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψει στην Στοκχόλμη, όπου θα υπέβαλλε αίτηση για άσυλο.
Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο 28χρονος δικηγόρος υποστήριξε ότι συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν διότι έκανε χρήση της εφαρμογής Bylock για smartphone τηλέφωνα, εφαρμογή που απαγορεύθηκε διότι κρίθηκε ότι μέσω αυτής αντάλλασσαν κρυπτογραφημένα μηνύματα οι «πραξικοπηματίες».
Υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν θα τύχει μιας δίκαιης δίκης στην Τουρκία και ότι για τον λόγο αυτό αποφάσισε να εισέλθει λάθρα στη χώρα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αν αποβιβαζόταν στη Σύμη, όπως είχε συμφωνήσει με τον διακινητή και όχι στη νησίδα Νίμο, είχε σκοπό να μεταβεί άμεσα στο αστυνομικό τμήμα και να παρουσιάσει τη βίζα που είχε σε ισχύ, προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψει στην Αθήνα και από εκεί στη Σουηδία, και να ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Βασίλης Μπέης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια