Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκπαιδευτικό εγχειρίδιο γίνεται η επιχείρηση ντουλάπα - Εξετάζεται το ενδεχόμενο της αναπαράστασης

Η επιχείρηση "ντουλάπα" της ΕΛΑΣ φαίνεται πως αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την αστυνομία να ... μάθει απο τα λάθη της. Παρότι στα μνημόνια δράσεων περιλαμβάνονται οι
όροι και οι προϋπόθέσεις διαχείρισης μιας επιχείρησης και παρότι σε προγενέστερες διαταγές προβλέπεται η "ανασκόπηση" κάθε συμβάντος ώστε να επικαιροποιούνται τα σχέδια δράσης μετά την ανάλυση κάθε περιστατικού, τίποτα από τα δύο δεν γίνεται.

Το πρώτο γιατί υπάρχει η παθογένεια της αυτενεργειας, αν και σε κάθε ανά είδος διαχείρισης περιστατικού υπάρχουν κανόνες προοδευτικών ενδεδειγμένων ενεργειών. Το δεύτερο, γιατί οι επικεφαλής αξιωματικοί επιζητούν την αυθεντία του αλάθητου και αρνούνται να μπουν στην βάσανο της αυτοκριτικής και της παραδοχής λαθών.

Στην περίπτωση ωστόσο του εδραιωμένα καλούμενου ως φιάσκου της ντουλάπας, η ηγεσία της ΕΛΑΣ έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr την εντολή στη διαχείριση κρίσεων, να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία της επιχείρησης προκειμένου να καταγραφούν τα λάθη, να εκδοθούν με ειδικές επισημάνσεις σε εγχειρίδιο και όπου υπάρχει περίπτωση να γίνει χρήση οπτικοακουστικού υλικού να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο ως ανασκόπηση, αλλά και ως προϊόν διδασκαλίας στις αστυνομικές σχολές.

Στο πλαίσιο αυτό θα συγκεντρωθούν οι συνομιλίες από τις διαβιβάσεις, όποια βίντεο έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αν κριθεί αναγκαίο, τηλεοπτικά συνεργεία της αστυνομίας θα καταγράψουν σκηνές από την αναπαράσταση που σχεδιάζεται να γίνει, αν και όταν κριθεί ως επιτακτική ανάγκη για να τελεσφορήσει το έργο της επιτροπής.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια