Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι ληστές των θυρίδων χτύπησαν τράπεζα στον Πειραιά

Οι επονομαζόμενοι “ληστές των θυρίδων” που πέρυσι τον Αύγουστο χτύπησαν με 



κινηματογραφικό τρόπο υποκατάστημα τράπεζας την λεωφόρο Κηφισίας, ξαναχτύπησαν αυτή τη φορά στον Πειραιά. Την ίδια ακριβώς ώρα, με τον ίδιο τρόπο, το κουαρτέτο με τις κουκούλες, εισέβαλε  στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Χατζηκυριακού 27-31 και με την απειλή όπλων αφού ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, κατέβηκαν στο υπόγειο όπου βρίσκονται οι θυρίδες και με τη μέθοδο της οξυγονοκόλλησης τις άδειασαν αρπάζοντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες έχουν διαρρήξει 40 έως 50 θυρίδες.




Όλα ξεκίνησαν στις 2 το μεσημέρι. Στο υποκατάστημα του Πειραιά βρίσκονταν πέντε υπάλληλοι και τρεις πελάτες όταν ξαφνικά εισβάλλουν τέσσερα άτομα με κουκούλες που κρατούσαν όπλα και χειροβομβίδες. Αφού  ακινητοποιούν πελάτες και υπαλλήλους τους κλειδώνουν σε ένα δωμάτιο και κατεβαίνουν στο υπόγειο. Με το ίδιο ακριβώς modus operandi που χρησιμοποίησαν και στη ληστρική επιδρομή της 9ης Αυγούστου του 2016 στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας, δηλαδή με τη χρήση εργαλείων οξυγονοκόλλησης ανοίγουν τις θυρίδες και αρπάζουν ότι πολύτιμο υπάρχει μέσα. Η όλη επιχείρηση διαρκεί σχεδόν τρεις ώρες αφού στις 16:49, οι υπάλληλοι της τράπεζας πάτησαν το μπουτόν κινδύνου και ειδοποίησαν την Αστυνομία.


Αξίζει να επισημανθεί ότι στην επίθεση του περασμένου Αυγούστου οι ληστές   άνοιξαν 22 θυρίδες πολλές από τις οποίες ήταν άδειες ενώ από τα ταμεία άρπαξαν πάνω από 60.000 ευρώ ακόμη και σε κέρματα.








protothema.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια