Ποδοσφαιρικό ταλέντο και άριστος φοιτητής, γιος Αξιωματικού της ΕΛΑΣ, στη ΓΑΔΑ

Ταλαντούχος, χαμηλών τόνων, παθιασμένος για νίκη, διψασμένος για μάθηση.

Αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί που μπορεί κανείς να δώσει στον Νίκο Καλύβα, τον 20χρονο αμυντικό (δεξί μπακ και στόπερ) του Α.Ο. Ακράτας, ο οποίος μίλησε στην «Α» για το ποδόσφαιρο και το πώς μπορεί ένα νεαρό παιδί να συνδυάσει καριέρα και σπουδές.
Συνέντευξη στον Κώστα Παπαδόπουλο
– Νίκο μετά από μία γεμάτη χρονιά στη Football League νέων με τα χρώματα του Πανελευσινιακού και του Αχαρναϊκού, τον Ιανουάριο πήρες την απόφαση να φορέσεις τη φανέλα του Α.Ο. Ακράτας. Τι μέτρησε σε αυτή σου την απόφαση;
Καταρχήν θέλω να πω ότι έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από τις τρεις χρονιές στον Πανελευσινιακό και τη μία στον Αχαρναϊκό. Ωστόσο, μετά τις αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής της Football League νέων έκρινα ότι έπρεπε να αποχωρήσω. Η δημιουργία ομίλων και η μείωση των αγωνιστικών είχε ως αποτέλεσμα το επίπεδο να πέσει αισθητά. Το να αγωνιστών λοιπόν με τον Α.Ο. Ακράτας δεν ήταν για εμένα δύσκολη απόφαση, καθώς κατάγομαι από εκεί και γνώριζα τη δυναμική της ομάδας και του πρωταθλήματος. Στην απόφαση μου μέτρησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και το προπονητικό τιμ με αντιμετώπισαν με αγάπη και μου έδωσαν να καταλάβω ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός ιδιαίτερα ανταγωνιστικού συνόλου που θα κάνει πρωταθλητισμό.
– Τι προσόντα χρειάζεται να διαθέτει σήμερα ένας ποδοσφαιριστής για να μπορέσει να αναδειχθεί;
Το βασικό είναι οι τρεις ταχύτητες: σκέψη, κίνηση, δράση. Εφόσον ένας παίκτης έχει αυτά τα προσόντα και δουλέψει σκληρά στις προπονήσεις (ομαδικές και ατομικές), τότε έχει όλα τα εχέγγυα για να φτάσει ψηλά.
– Οι στόχοι σου με τον Α.Ο. Ακράτας για φέτος;
Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα μου να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να διακριθεί. Να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μέσα από την ομαδική δουλειά έρχεται η ατομική διάκριση και αυτό ακριβώς επιδιώκω.
– Όσοι έχουν παρακολουθήσει αγώνες σου βλέπουν έναν αμυντικό με ιδιαίτερο δυναμισμό και πάθος για τη νίκη. Ποια τα δυνατά σημεία και ποιες οι αδυναμίες σου;
Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, προτιμώ να με κρίνουν κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Πιστεύω όμως ότι για να μπορέσεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να είσαι διψασμένος για τη νίκη, να δίνεις το 100% στις προπονήσεις και στους αγώνες.
– Εκτός από καλός ποδοσφαιριστής όμως είσαι και καλός φοιτητής όπως μάθαμε.
Πράγματι σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ήταν η πρώτη επιλογή μου, αγαπώ εξίσου τη Σχολή μου και το ποδόσφαιρο και όταν κάτι το αγαπάς πραγματικά, τότε δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο. Εύκολο δεν είναι, μέχρι στιγμής όμως έχει καταφέρει να ανταποκριθώ και στις δύο υποχρεώσεις μου.
iapopsi.gr
_