Χάστε τριπλάσιο λίπος με αυτό το μπαχαρικό!


Ένα από τα πιο κοινά μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να κάψει μέχρι και 3 φορές περισσότερο λίπος και παράλληλα να μειώσει με φυσικό τρόπο το επίπεδο κακής χοληστερόλης στο αίμα.

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Complimentary Therapies in Clinical Practice.

Ο λόγος για το κύμινο! Χρησιμοποιείστε το όσο πιο πολύ μπορείτε και εκμεταλλευτείτε αυτά τα οφέλη του νοστιμίζοντας παράλληλα και τις συνταγές σας!


Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 88 υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών που ήταν σε διαδικασία για αδυνάτισμα, τις οποίες χώρισαν σε 2 ομάδες. Και οι δύο ομάδες ακολούθησαν ισορροπημένη διατροφή και μείωσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά κατά 500. Αλλά τα μέλη της 2ης ομάδας, εκτός από αυτό, είχαν οδηγία να καταναλώνουν 3γρ κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά (η 1η ομάδα έτρωγε το γιαούρτι σκέτο).

Διαπίστωσαν ότι μετά από 3 μήνες προσπάθειας για αδυνάτισμα, οι γυναίκες που κατανάλωναν και κύμινο έχασαν 3 φορές περισσότερο ποσοστό λίπους.

Επίσης, υπήρχαν και άλλα οφέλη. Τα μέλη της 2ης ομάδας μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες στην 1η ομάδα μόλις 5 μονάδες. Το ίδιο συνέβη και με την «κακή» χοληστερόλη (LDL), η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της 2ης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδας στα μέλη της 1ης ομάδας.


Πηγή: iatropedia.gr
_