Με ΙΧ βαποράκια έφερναν ναρκωτικά από Αλβανία μέσω Φλώρινας

Χασίς, κοκαΐνη και ηρωίνη μέσα σε κρύπτες αυτοκινήτων μέσω Φλώρινας, διακινούσε το δαιδαλώδες καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία στη χώρα μας. Σημαντικό ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς συγκεντρώνουν οι σημειώσεις που βρέθηκαν σε οικίες των κατηγορουμένων, στις οποίες είχαν καταγραφεί λεπτομέρειες για τους «πελάτες» και τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών. 

Από μία πρώτη έρευνα, διαπιστώνεται ότι το κύκλωμα τον τελευταίο χρόνο, έχει διακινήσει τουλάχιστον 500 κιλά χασίς και δεκάδες κιλά ηρωίνης και κοκαΐνης, ενώ επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν και τα στοιχεία παραληπτών αυτών των ποσοτήτων.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν διανείμει ρόλους και αρμοδιότητες ανάμεσά τους προκειμένου να διακινούν, να νοθεύουν και να πωλούν τις ποσότητες των ναρκωτικών στην Ελλάδα. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δημιούργησαν το «προφίλ» των πρωταγωνιστικών μελών προκειμένου να φθάσουν στην αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου. Αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία, πιστοποίησαν την παράνομη δράση του κυκλώματος, συνέλαβαν τρία αρχηγικά μέλη και εντόπισαν τους χώρους αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών.

Ένας 38χρονος από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη, φέρεται να ήταν ο υπεύθυνος για την εισαγωγή των ναρκωτικών από την Αλβανία, διαμέσου του συνοριακού σταθμού στην Φλώρινα. Οι ποσότητες των ναρκωτικών μεταφέρονταν με συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στο οποίο ο κατηγορούμενος είχε φτιάξει πολλές κρύπτες εσωτερικά και εξωτερικά, όπως και σε τρέιλερ με «διπλό πάτωμα». 

Ένας άλλος 46χρονος συλληφθείς, επίσης από την Αλβανία, ήταν υπεύθυνος για την αποθήκευση, την νόθευση και την επανατυποποίηση των ναρκωτικών. Συνελήφθη ένας ακόμη 21χρονος ομοεθνής τους, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνει ακόμη 19 κατηγορούμενους, εκ των οποίων δύο επίσης μέλη της κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν οικίες, χώρους και οχήματα που σχετίζονταν με τους εμπλεκόμενους, στο εσωτερικό των οποίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 κιλά και 452 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3.589 γραμμάρια ηρωίνης, 130 γραμμάρια κοκαΐνης και 39 κιλά και 150 γραμμάρια νοθευτικής ουσίας σε μορφή «βράχου».

Οι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση εντόπισαν και τα εργαστήρια αποθήκευσης, νόθευσης και επανατυποποίησης των ναρκωτικών, στο οποίο υπήρχαν διάφορα εξαρτήματα, μεταξύ των οποίων καλούπια, πρέσα και μίξερ. 

Κατασχέθηκαν επίσης, δύο ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 4.850 ευρώ, μία πτυσσόμενη ράβδος, τρία επιβατηγά αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή για την κύρια ανάκριση.  

thetoc.gr
_