Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η σπείρα σημάδευε τις πόρτες και τις ξεκλείδωνε με τη μέθοδο του... μανικιούρ

Τα δικά τους συστήματα... τεχνολογίας είχαν τα μέλη της συμμορίας των Ρουμάνων, που εδώ και τέσσερα χρόνια είχαν ρημάξει σπίτια και κοσμηματοπωλεία της Αττικής και της Περιφέρειας. Βασικό
ρόλο, σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, είχαν δύο ευπαρουσίαστες γυναίκες, 31 και 36 ετών, οι οποίες με το πρόσχημα ότι μοίραζαν διαφημιστικά καρτελάκια έμπαιναν στις πολυκατοικίες-στόχους.

Πώς γινόταν η επιλογή των πολυκατοικιών; Στο στόχαστρό τους έμπαιναν νεόδμητες ή πρόσφατα ανακαινισμένες και σε αυτές πάλι προτιμούσαν τα διαμερίσματα των επάνω ορόφων, που συνήθως αγοράζουν οι περισσότερο ευκατάστατοι.

Τα διαφημιστικά φυλλάδια δεν έδιναν μόνο την πρόσβαση στην πολυκατοικία, αλλά τα χρησιμοποιούσαν και για να δουν, εάν οι ένοικοι ήταν στο εσωτερικό ή όχι. Ύστερα από μία σχετικά σύντομη βόλτα, επέστρεφαν στα διαμερίσματα, όπου είχαν ρίξει τα καρτελάκια και εάν αυτά είχαν μείνει στη θέση τους, θεωρούσαν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν. Καλούσαν τότε τους συνεργούς τους και προχωρούσαν στο σχέδιό τους.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, μία από τις δύο γυναίκες δέχθηκε τηλεφώνημα από μία κυρία για να της κάνει μανικιούρ -όπως έλεγε η διαφήμιση- κι εκείνη έλαβε τηλεφωνική εντολή από τον αρχηγό της συμμορίας να πάει στο ραντεβού, για να μην δώσουν στόχο.

Οι γυναίκες της σπείρας σημάδευαν τις πόρτες των διαμερισμάτων, σημειώνοντας κάποιες γραμμές, τοποθετώντας οδοντογλυφίδες, αλλά και με διάφορα άλλα τεχνάσματα, που είχαν κωδικοποιήσει με τα υπόλοιπα μέλη.

Ο 44χρονος που συνήθως κανόνιζε την σύνθεση της ομάδας, συμπεριλάμβανε σχεδόν πάντα την 31χρονη, υπήκοο Ρουμανίας, συλληφθείσα, υπολογίζοντας στην ιδιαίτερη ικανότητά της στις διαρρήξεις, η οποία επίσης εκτελούσε και χρέη τσιλιαδόρου.
Χρέη τσιλιαδόρου επίσης, εκτελούσε και η 36χρονη κατηγορούμενη , ενώ συχνά η ίδια εμφανιζόταν στα ραντεβού που κανόνιζε ο 36χρονος για να διαθέσουν προς πώληση τις κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές. 

Πληροφορίες του bloko.gr αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που αναφέρονται αναλυτικά σε δικογραφία τέτοιου είδους τεχνάσματα στο "μαρκάρισμα" των διαμερισμάτων-στόχων και ότι είναι 

η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων ετών μετά την εξάρθρωση της σπείρας των Ρομά.





Η εγκληματική αυτή οργάνωση διέθετε χαρακτηριστικά που διακρίνουν όλες τις καλά δομημένες και ιδιαίτερα δραστήριες εγκληματικές οργανώσεις, στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων " DRAGETA " και " KAMORA ", με κύριο χαρακτηριστικό την οικογενειακή συνοχή και διασύνδεση της. Τα μέλη της διατηρούσαν μεταξύ τους οικογενειακούς δεσμούς οι οποίοι μεταφράζονταν σε απόλυτη πίστη και προσήλωση στις αρχές της οργάνωσης και στην προστασία των μελών της και οδηγούσαν στην ολοκληρωτική υποταγή του μέλους στους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτοί οι δεσμοί επέτρεπαν στα μέλη να εμπιστεύονται το ένα το άλλο και την ίδια στιγμή ελαχιστοποιούσαν κατά πολύ την πιθανότητα αστυνομικής διείσδυσης στην ομάδα.
Διέπρατταν τις αξιόποινες πράξεις με διαφορετική σύνθεση, αλλά πάντα και υποχρεωτικά με την αυτοπρόσωπη παρουσία των αρχηγικών μελών (του 36χρονου και του 44χρονου υπηκόων Ρουμανίας κατηγορουμένων), οι οποίοι κατά κύριο λόγο προέβαιναν στην κατόπτευση - επιλογή των στόχων καθώς και στην περαιτέρω διάθεση των αφαιρεθέντων αντικειμένων (κοσμημάτων και τιμαλφών), εξασφαλίζοντας τα οικονομικά οφέλη της οργάνωσης.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια