Και αριθμός κυκλοφορίας στα γαϊδουράκια στην Κρήτη!


Θα ακολουθηθεί όλη η νόμιμη διαδικασία για τη μεταφορά τουριστών με γαϊδουράκια προς το Δικταίο Όρος, μετά και την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου Λασιθίου.

Η απόφαση ελήφθη πριν λίγες ημέρες με το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη να δηλώνει στο ekriti.gr ότι από δω και στο εξής η μεταφορά των τουριστών με γαϊδουράκι θα γίνεται αφού θα ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, στα γαϊδουράκια θα μπει μέχρι και αριθμός κυκλοφορίας, ενώ οι ιδιοκτήτες των ζώων θα φορούν παραδοσιακή στολή και θα κρατούν και μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, με την υποχρέωση, μεταξύ άλλων, να εγγράφονται και στο μητρώο.

 Είναι μία απόφαση που δέχθηκαν ομόφωνα όλοι οι ιδιοκτήτες που μεταφέρουν τουρίστες προς το Δικταίο Άντρο, σημειώνει ο κ. Στεφανάκης και προσθέτει ότι πριν από λίγα χρόνια είχε δημιουργηθεί μείζον θέμα στην περιοχή με αρκετούς από αυτούς να καταλήγουν στα δικαστήρια.

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι μετά από την εξέλιξη αυτή, αν κάποιος επιθυμεί να ασκήσει αυτό το επάγγελμα, μπορεί να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Προτεραιότητα ωστόσο, όπως λέει, θα έχουν οι φοιτητές, οι μόνιμοι κάτοικοι, καθώς και τα άτομα εκείνα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.


Πηγή: ekriti.gr
_