Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άδειες ή ρεπό για τους αστυνομικούς; Ποια "παγίδα" στήνεται για τους αμνήμονες διοικητές

Η ΠΟΑΣΥ διεκδικεί και φαίνεται να το περνά σε επικείμενο (μέσα στον Ιούνιο λένε οι πληροφορίες του bloko.gr) Π.Δ. του υπουργείου δημόσιας τάξης, μια σημαντική "μετατροπή" που
ενδέχεται ν' αλλάξει την κοινωνική μορφή της ζωής των αστυνομικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, διεκδικείται η μετατροπή του κάθε οφειλόμενου ρεπό σε αντίστοιχες ημέρες άδειες, αμέσως μόλις λήξει μια καθορισμένη χρονική προθεσμία μη απόδοσης τους από τους διοικητές των τμημάτων.

Στελέχη του αρχηγείου της ΕΛΑΣ που μίλησαν στο bloko.gr αποφαίνονται πως ο καθαυτός στόχος της ομοσπονδίας δεν είναι η "μεταμόρφωση" της μορφής της ημερήσιας ανάπαυσης, αλλά η άσκηση ουσιαστικής πίεσης προς τις διοικήσεις. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά απώτερη επιδίωξη είναι να μην "λησμονούν" την χορήγηση των ρεπό, καθώς σε άλλη περίπτωση, η μετατροπή τους σε άδεια συνεπάγεται κι επιφέρει οικονομικό κόστος προς όφελος του "λησμονημένου αστυνομικού, για το οποίο αναμφίβολα, σε τέτοιους καιρούς οικονομικής κρίσης και σκληρού μονεταρισμού θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην ανωτέρα διοίκηση.

Μπορεί να αποτελεί διευθυντική δικαιολογία η λειψανδρία ώστε να μην αποδίδονται τα οφειλόμενα στον εργαζόμενο αστυνομικό, όμως η οικονομική ένδεια θεωρείται πως μπορεί ν' αποτελέσει την αντισταθμιστική της θεραπεία.  


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια