Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ και ο άστεγος πρόσφυγας από το Πακιστάν

Το παρακάτω περιστατικό περιγράφει κάτοικος της περιοχής της Ροτόντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παρατίθεται αυτούσιο όπως εστάλη στο email του Thestival. «Το βράδυ της
περασμένης Τετάρτης, περίπου στις 12, τρεις αστυνομικοί της ομάδας Ζ πέρασαν με τις μηχανές τους από την πλατεία Αγίου Γεωργίου για τον καθιερωμένο έλεγχο των διακινητών ναρκωτικών. Έτυχε να βρίσκομαι στην πλατεία καθώς εκεί κοντά είναι το σπίτι μου.
Έλεγξαν ένα νεαρό αγόρι το οποίο δήλωσε πως είναι από το Πακιστάν. Όταν του έκαναν σωματικό έλεγχο είπε πως έχει ένα τραύμα από μαχαίρι στο αριστερό πλευρό. Τους έδειξε το τραύμα, το οποίο πρέπει να είχε προκληθεί πριν από αρκετές μέρες. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι επιλήψιμο σε βάρος του νεαρού και έπρεπε να τον αφήσουν και να αποχωρήσουν. Αφού συζήτησαν μεταξύ τους αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να αφήσουν τον 18χρονο Πακιστανό μόνο του και αβοήθητο στο πάρκο. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Ο επικεφαλής των αστυνομικών ζήτησε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ να μεριμνήσουν ούτως ώστε όχι μόνο να περιποιηθούν οι γιατροί το τραύμα αλλά και να του δοθεί αγωγή για πιθανή μόλυνση.
Χθες Πέμπτη, στις 9 το βράδυ, περπατούσα κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η ίδια ομάδα αστυνομικών στεκόταν μπροστά στην είσοδο του μνημείου της Ροτόντας. Στο ψητοπωλείο best όλως τυχαίως βρισκόταν ο 18χρονος Πακιστανός.
Μόλις είδε τους αστυνομικούς πήγε προς το μέρος τους. Εκείνοι τον αναγνώρισαν και τον ρώτησαν αν το νοσοκομείο του έδωσε χάπια. Ο Πακιστανός τους διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά και τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που έδειξαν.
Έπειτα από έναν σύντομο διάλογο που είχα με τον νεαρό μετανάστη από το Πακιστάν έμαθα ότι έχει άλλα επτά αδέρφια και ότι είναι ο μεγαλύτερος. Οι γονείς του και τα αδέρφια του βρίσκονται στο Πακιστάν. Ο ίδιος μπήκε παράνομα στην Ελλάδα για να βρει δουλειά. Φιλοξενούνταν σε δομή προσφύγων στα Διαβατά.
Από εκεί η ΜΚΟ Άρσις τον έστειλε στο Βόλο όπου του νοίκιασε σπίτι. Τελικά ο νεαρός αποφάσισε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Ζει στο δρόμο και τρέφεται με τα λιγοστά χρήματα που του στέλνει ο πατέρας του.
Σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την ιστορία και αν θέλετε να την δημοσιεύσετε. Υπάρχουν αστυνομικοί που δεν περιορίζονται στον ρόλο τους αλλά βοηθούν τους πολίτες ανεξάρτητα από τα πιστεύω και το χρώμα τους. Σε αυτούς τους αστυνομικούς αξίζουν συγχαρητήρια».
thestival.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια