Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το καλοκαίρι το αστυνομικό τμήμα για τη Λίμνη Πλαστήρα

Προς υλοποίηση βαίνει το αίτημα για επαρκή αστυνόμευση στην περιοχή λίμνης Πλαστήρα καθώς οι διαδικασίες για την λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος στο Μορφοβούνι προχωρούν κανονικά.

Μάλιστα αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, το νέο αστυνομικό τμήμα να τεθεί σε λειτουργία προσφέροντας στην περιοχή την απαιτούμενη ασφάλεια. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη και αναμφίβολα αποτελεί επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν κλείσει τουλάχιστον 200 τμήματα, στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα ανοίγει ένα που θα καλύπτει ολόκληρο τον Δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Όπως μας είπε ο δήμαρχος κ. Δημ. Τσιαντής σ’ αυτό συντέλεσε τόσο η ισχυρή επιχειρηματολογία της Δημοτικής Αρχής στις συνεχείς επαφές της με τους αρμοδίους φορείς, όσο και η σωστή αξιολόγηση από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, των αναγκών μίας ορεινής και ταυτόχρονα τουριστικής περιοχής.
Ακόμα ο κ. Τσιαντής σημείωσε την συμβολή τόσο του Αστυνομικού Δ/ντη Καρδίτσας κ. Καραπιπέρη, όσο και του Γενικού περιφερειακού Δ/ντη κ. Κοτσιάφτη, στην θετική έκβαση της προσπάθειας.
Έτοιμος ο χώρος τον Μάιο
Μένοντας στον κ. Τσιαντή να πούμε πως μας ενημέρωσε ότι το αστυνομικό τμήμα θα στεγαστεί στο πρώην δημαρχείο του Δήμου Πλαστήρα στο Μορφοβούνι, στην έδρα δηλαδή και του νυν του Δήμου, με βάση την απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος, άλλωστε έχει αναλάβει και την διευθέτηση του χώρου.
Σε ότι αφορά, τώρα στις εργασίες αυτές βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και λογικά μέχρι τα μέσα Μαΐου το κτίριο θα είναι έτοιμο προς χρήση. Μία μονάχα επιφύλαξη κράτησε ο κ. Τσιαντής και αυτή σχετικά με τον καιρό που ειδικά στα ορεινά είναι άστατος, αλλά όπως και να έχει το πράγμα, μέχρι τέλος του επόμενου μήνα τα πάντα θα είναι έτοιμα.
Στελέχωση με 22 άτομα
Πάμε τώρα στην άλλη πλευρά και συγκεκριμένα στα υπηρεσιακά θέματα που αφορούν τον νέο αστυνομικό σταθμό, για τα οποία είχε την καλοσύνη να μας μιλήσει ο αστυνομικός Δ/ντης Καρδίτσας κ. Καραπιπέρης.
Για το νέο τμήμα υπάρχει έγκριση από το αρχηγείο για στελέχωσή του με 22 άτομα συνολικά, τα οποία και θα εκτελούν τις υπηρεσίες. Τα άτομα αυτά θα προέρθουν από την υπάρχουσα δύναμη της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας και σύμφωνα με τον κ. Καραπιπέρη θα είναι εθελοντές. Θα δηλώσουν, δηλαδή, μόνοι τους ότι επιθυμούν να στελεχώσουν το νέο τμήμα και ήδη έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία προς αυτή την κατέυθυνση.
Πλήρης κάλυψη
Το αστυνομικό τμήμα Μορφοβουνίου, μας είπε ο Αστυνομικός Δ/ντης θα παρέχει πλήρη κάλυψη καθώς θα λειτουργεί και θα παρέχει υπηρεσίες όπως ακριβώς και ένα αστυνομικό τμήμα σε πόλη. Θα καλύπτει όλη την περίμετρο της Λίμνης Πλαστήρα, εννοείται τα όρια του Δήμου, αλλά και κάποια άλλα χωριά. Θα έχει οχήματα τα οποία θα επιδιωχθεί να είναι 4Χ4 και φυσικά θα είναι συνδεδεμένο με το σύστημα police on line.
Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του εξαρτάται από δύο παράγοντες. Ο ένας έχει να κάνει με την ημερομηνία παράδοσης του κτιρίου και ο δεύτερος από την απόφαση του υπουργείου, η οποία είναι εξαρτώμενη και από το κτίριο. Η εδώ υπηρεσία είναι έτοιμη και προχωρά χωρίς προβλήματα τις διαδικασίες και θα ανταποκριθεί όποτε ζητηθεί.
Πάντως σε κάθε περίπτωση μέσα στο καλοκαίρι το νέο αστυνομικό τμήμα θα τεθεί σε λειτουργία.
Δημ Τσιαντής: Δικαίωση και κατάκτηση
Επιστρέφοντας στον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα να πούμε πως μας δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή η λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος. Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι αποτελεί και δικαίωση του διαχρονικού αγώνα της Δημοτικής Αρχής, για ύπαρξη σοβαρής και ισχυρής αστυνόμευσης και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε μία ευαίσθητη περιοχή, που αποτελεί και τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο. Κλείνοντας υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στην απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος.
Πηγή: karditsalive.net (Π.Κ.)
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια