Μπάλα ποδοσφαίρου ταξίδεψε 1.800 χιλιόμετρα μακριά μετά από σουτ ενός παίκτη!


Θα πιστεύατε ποτέ ότι ένα σουτ ενός παίκτη που έφυγε λιγάκι ψηλότερα από την εστία, θα μπορούσε να ταξιδέψει αρκετά χιλιόμετρα μακριά;

Ίσως ναι μπορείτε να απαντήσετε, αλλά σίγουρα θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε ότι από ένα τέτοιο σουτ η μπάλα κατάφερε να φτάσει μέχρι και 1.800 χιλιόμετρα μακριά!

Μια ερασιτεχνική ομάδα από τη Νορβηγία, η Μπανκς Ο’Ντι, σε παιχνίδι ανάμεσα σε τοπικές ομάδες νέων στο Αμπερντίν, με αρκετή δόση «τύχης» διαπίστωσε ότι μια μπάλα η οποία είχε χαθεί, ταξίδεψε 1.800 χιλιόμετρα!


Πώς; Προσγειώθηκε στον ποταμό Ντι, απ’ όπου το ρεύμα την παρέσυρε στο νορβηγικό νησί Βάνα. Ο Τζόνι Μίκαλσεν, κάτοικος της περιοχής, ήταν εκείνος που την εντόπισε. Όταν είδε το όνομα της ομάδας αναγραφόμενο πάνω, αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί της με… ευρηματικό τρόπο.

«Γεια σας! Προφανώς έχετε έναν από τους καλύτερους εκτελεστές μακρινών φάουλ στον κόσμο. Η μπάλα είναι λίγο βρόμικη μετά από τόσο μεγάλη απόσταση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα που έστειλε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του νορβηγικού συλλόγου, Τομ Έουαν, υποστήριξε στη «Mirror», η οποία και επιμελήθηκε του θέματος, πως το να χάνονται μπάλες κατ’ αυτόν τον τρόπο αποτελεί συχνό φαινόμενο στο συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά «δεν είχαμε ποτέ συνειδητοποιήσει ότι καταλήγουν εκεί. Φυσικά, έχουμε προσκαλέσει τον άνθρωπο που τη βρήκε για μια φιλοξενία στις εγκαταστάσεις μας, όταν επισκεφθεί την πόλη, αλλά θα χρειαστεί να φέρει και τη μπάλα».


Πηγή: sport24.gr
_