Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεκαεπτά ( 17 ) προαπαιτούμενα για μια καλύτερη ΕΛ.ΑΣ , όλων των εποχών


'Αρθρο με προτάσεις για την βελτίωση των αστυνομικών Υπηρεσιών που λάβαμε στο mail του bloko.gr:

 
Είναι πλέον ξεκάθαρο , δεν χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνομία αλλά, καλύτερη με πιο έξυπνες δομές και με πιο αποτελεσματικές διαδικασίες και τούτο , να αποτελεί συνεχής μέριμνα .

Όσο ισχυρότερα θα είναι αυτά , τόσο καλύτερη θα είναι η οικονομική  κατάσταση στα σώματα ασφαλείας και δη στην ΕΛ .ΑΣ
Όλα αυτά όμως , με βάσει τις δεδομένες κάθε φορά  δυνατότητες που μας παρέχουν οι οικονομικές δυνατότητες που έχουμε ως Πολιτεία .
 Και εδώ είναι τα όρια νοημοσύνης όλων όσων έχουν ευθύνη γιαυτό .
Υπάρχουν κινήσεις κύριοι που εξασφαλίζουν εκπληκτικά αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας πρωτίστως αλλά  και του σώματος  για τις οποίες ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.
Το μυστικό είναι ΕΝΑ !! Να γίνουν όλες μαζί ταυτόχρονα ώστε , να λειτουργήσει η ωφέλειά τους . ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ !!!
Ποιες είναι αυτές ;

1- Δημιουργία Πανελλήνιας συνομοσπονδίας σωμάτων ασφαλείας . Θα δείτε για πότε θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για την αναπλήρωση μισθών κ.α Φανείτε ανώτεροι κύριοι συνδικαλιστές.
2- Καταργήστε τα επιτελεία των αστυνομικών διευθύνσεων για να αναδειχθούν τα Τοπικά Αστυνομικά Τμήματα . Σε κάθε Γενική Αστυνομική Διεύθυνση να λειτουργούν επιπλέον τόσα Τμήματα όσες και οι υπαγόμενες σε αυτήν  ( πρώην ) ΑΔ ή κάθε Γενική να αποτελεί μια μικρογραφία των δομών του Αρχηγείου .
3-Δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας ώστε , να αποσυμπιεστούν οι υπηρεσίες από φόρτο εργασίας άλλων υπουργείων . Να επιμελείται και των μεταγωγών εκτός του σωφρονιστικού συστήματος
4-Θεσμός εθελοντή αστυνομικού.Το ζητά η ίδια η κοινωνία …ξυπνήστε !
5-Κατάργηση του αστυνομικού σκοπού . Πιστεύεται στ αλήθεια ότι σήμερα ο αστυνομικός σκοπός είναι φύλακας όπως επι Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ;
6-‘Έμφαση στην προληπτική αστυνόμευση . Να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της αντεγκληματικής πολιτικής βάσει σχεδιασμού
7-Κατάργηση των Πινάκων απόδοσης των υπηρεσιών και αντικαταστατή τους  με 6αμηνιαάες  εκθέσεις των διοικητών . Τα στατιστικά είναι μια ¨οφθαλμαπάτη ¨ ή χαλασμένη πυξίδα.
8-Επίδομα επικινδυνότητας , μόνο σε όσους  εκτελούν εξωτερική υπηρεσία και εκτίθενται  σε κίνδυνο ….τελεία και παύλα .
9-Μείωση κατά 15% των υπηρετούντων στα επιτελεία . Ρίξτε μια ματιά γύρω σας , πόσα άτομα κάθονται στις καρέκλες , και σκεφτείτε στην συνέχεια τι ακριβώς κάνει ο καθένας για να φανεί απαραίτητος  . Προσελήφθησαν να είναι αστυνομικοί και όχι … ξέρετε τι .( απαιτείται πολιτική απόφαση )
10-Αναβάθμιση σε αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τίτλο του τίτλου αποφοίτησης από την Σχολή Εθνικής Ασφάλειας ( Σύνδεση με πανεπιστήμιο ) .Όπως διαπιστώσαμε γίνεται ουσιαστικά μόνο  επιμόρφωση μέσα από ένα σύνολο συνεχών διαλέξεων και όλο αυτό παρουσιάζεται ως Σχολή.
11-Δημιουργία Σχολής Ανωτάτων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ( Σ.Α.Α.Ε.Α ) , 6άμηνης φοίτησης ( προαπαιτούμενο που σε συσχετισμό με την παράλληλη επετηρίδα θα επιφέρει ομαλότητα και δικαιοσύνη στην ανέλιξη των αξιωματικών )
12-Δημιουργία συνεργείων οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ και πρατηρίων καυσίμων όπου δεν υπάρχουν. Όλες οι δαπάνες των υπηρεσιών , να ¨παίρνουν ¨ από μία διεύθυνση ελέγχου…. επισπεύσετε την λειτουργία της νέας Διεύθυνσης δαπανών !!
13-Προγραμματισμένη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών κάθε 5αετία . Έχουμε γελοιοποιηθεί στα μάτια της κοινωνίας με την αναποφασιστικότητα μας , τις σκοπιμότητες και την αδυναμία μας για μια ιστορική αναδιάρθρωση (σ.σ κάθε αναδιάρθρωση σαμποτάρεται ενίοτε  εκ των έσω ) 
14-Έμφαση στην επιστημονική αστυνομία και  σε ειδικές ομάδες προανάκρισης και καταστολής , πανελλήνιας εμβέλειας .
15-Θεσμική ισχυροποίηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων .Η Υπηρεσία αυτή πλέον , ¨δεν φτάνει¨
16-Σύμβουλος ασφάλειας και σύμβουλος ψυχικής υγείας δίπλα σε κάθε γενικό αστυνομικό διευθυντή , προϊστάμενο γενικής  αστυνομικής διεύθυνσης 
17-Δημιουργία Κέντρου μελετών Ασφάλειας και τεχνογνωσίας  , ως δομή στο Υπουργείο Προστασίας τους Πολίτη . Να σταματήσουν οι ¨νόμιμες μίζες ¨ σε κέντρα και ιδρύματα … μπορεί κάποιος , κάποτε να πάει φυλακή . Έχουμε αρκετούς πτυχιούχους.

Για να υλοποιηθεί όμως όλο αυτό χρειάζεται κάτι παρά πολύ απλό .
Απόφαση και Τόλμη !!
Την έχετε τελικά ;

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια