Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν θα πιστεύετε τι ρίχνουν στο ποτήρι τους οι ειδικοί του κρασιού για να το κάνουν πιο εύγευστο;


Το κρασί είναι ένα ποτό που, όταν καταναλώνεται με μέτρο, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας και ειδικά για την καρδιά.

Πολλές φορές, όμως, θεωρούμε ότι για ένα εύγευστο και ιδιαίτερο κρασί θα πρέπει να ξοδέψουμε μία μικρή περιουσία. Κάνετε λάθος, καθώς εκεί έξω υπάρχει ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν.

Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί και πριν στάξετε το υγρό μέσα στο ποτήρι, προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Αν αυτό σας ακούγεται παράλογο, τότε μάθετε πως αυτό ακριβώς κάνουν ορισμένοι ειδικοί του κρασιού, όπως σημειώνεται σε άρθρο των Wall Street Journal.

Ο Nathan Myhrvold, πρώην προϊστάμενος τεχνολογίας στη Microsoft, ανακάλυψε ότι το να προσθέσεις λίγους κόκκους αλατιού στο ποτήρι αυτό θα μπορούσε να εξομαλύνει και να εξισορροπήσει τις γεύσεις ορισμένων κρασιών. Όπως αποκάλυψε, δοκίμασε αυτή τη μέθοδο πριν από μερικά χρόνια όταν βρέθηκε σε ένα πάρτι. Στο τραπέζι, κάθισε δίπλα σε μια οινοπαραγωγός η οποία ευχήθηκε το Cabernet της να ήταν λιγότερο φρουτώδες. Ακολούθως, έριξε λίγο αλάτι στο ποτήρι της… Αυτό ήταν!

Συμπερασματικά, βρήκε ότι η συνολική γεύση του κρασιού είχε βελτιωθεί και ότι «πολύ σύντομα ο καθένας στο τραπέζι ακολουθούσε το παράδειγμά της».


Πηγή: botrini.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια