Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κλείνουμε τα φώτα σήμερα για την «Ώρα της Γης»


Η «Ώρα της Γης» αποτελεί μία παγκόσμια δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, η οποία συμπληρώνει δέκα χρόνια σήμερα.

Σε μεγάλα μνημεία σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα απόψε, στο πλαίσιο του κινήματος «Μια ώρα για τον πλανήτη», που ξεκίνησε το 2007, καλώντας σε δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ανάμεσα σε αυτά θα είναι και φέτος η Ακρόπολη και άλλα παγκόσμια μνημεία, όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Όπερα του Σύδνεϋ, το Empire State Building, οι πυραμίδες της Αιγύπτου και πολλά ακόμη.

Παράλληλα, στις 20:30 (τοπική ώρα), οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα, για να στείλουν ένα μήνυμα. Το 2016 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, σηματοδοτώντας το τρίτο συνεχόμενο ετήσιο ρεκόρ θερμότητας. Ένα γεγονός πρωτοφανές από το 1880 που άρχισε η καταγραφή των θερμοκρασιών.

Το WWF, μέσω ειδικής ιστοσελίδας, καλεί τους δήμους να συμμετάσχουν, ενώ μέσα από το wwf.gr/earthhour κάθε πολίτης μπορεί να αναλάβει δράση, «δανείζοντας» το προφίλ του στο Facebook για να στείλει το μήνυμα της παγκόσμιας αυτής δράσης. Περίπου 3.500.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν μέχρι στιγμής ενώσει τη φωνή τους υπέρ του πλανήτη.

«Με τη χώρα μας και τη Μεσόγειο να είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, δεν έχουμε καιρό να χάσουμε. Η ώρα να αλλάξουμε την κλιματική αλλαγή είναι τώρα. Όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα – πιο επίκαιρο από ποτέ – ενάντια στον άνθρακα και την υποβάθμιση των φυσικών μας πόρων που είναι και η ασπίδα μας. Σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, ρίχνουμε φως στη συλλογική δράση απέναντι στη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπισε ποτέ ο πλανήτης μας», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.



Πηγή: thepressroom.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια