Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας: Οδηγίες για την άσκηση μετά από ένα έμφραγμα ή εγκεφαλικό


Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό, συνήθως φοβούνται να κάνουν οποιαδήποτε μορφή άσκησης.

Ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν τη σωματική δραστηριότητα ως στρατηγική ταχύτερης ανάρρωσης από ένα τέτοιο επεισόδιο.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας (ΑΗΑ), οι οποίες δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Circulation, ένας ζωηρός περίπατος, το tai chi και οι δουλειές του σπιτιού (από το στρώσιμο του κρεβατιού μέχρι το κουβάλημα των τροφίμων από το σούπερ μάρκετ) είναι μερικές από τις δραστηριότητες που ανοίγουν το δρόμο στην ανάκτηση των δυνάμεων του ασθενούς μετά από ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο.


Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η σωματική άσκηση παρέχει σημαντικά οφέλη για τους καρδιοπαθείς, καθώς μειώνει τον κίνδυνο ενός δεύτερου εμφράγματος ή εγκεφαλικού και βελτιώνει την ανεξαρτησία και την ποιότητα ζωής τους.

Οι νέες οδηγίες της Ένωσης αναφέρουν ότι οι ασθενείς θα πρέπει να ενθαρρύνονται να κάνουν καθημερινά διάφορες δραστηριότητες, ακόμη κι αν αυτές περιορίζονται μόνο σε δουλειές του σπιτιού. Η σωματική άσκηση, αναφέρει, βελτιώνει, μεταξύ άλλων, τη δύναμη, την ισορροπία και την ευπάθεια, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους καρδιοπαθείς.


«Η ενθάρρυνση του ασθενούς να στρώσει το κρεβάτι του, να απλώσει τα πλυμένα ρούχα, να ανέβει μια σκάλα, να χορέψει ή να κάνει έναν περίπατο, στο πλαίσιο των καθημερινών του δραστηριοτήτων, μπορεί να συμβάλει ώστε να επιτευχθεί μια πιο υγιής συμπεριφορά σε πολλά άτομα» επισημαίνει η Ένωση.


Πηγή: onmed.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια