Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρέμβαση των αστυνομικών της Αχαΐας στον Αρχηγό: "Να σταματήσουν οι διακομιδές ψυχικά ασθενών από την ΕΛ.ΑΣ."

Παρέμβαση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία κοινοποιείται στην Εισαγγελία καθώς και στους βουλευτές, κάνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σχετικά με το θέμα των διακομιδών ψυχικά ασθενών από την αστυνομία.

Μάλιστα, ως αφορμή αναφέρουν ένα πρόσφατο περιστατικό διακομιδής 15χρονου από την Πάτρα σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων στην επιστολή της αναφέρει: "Μετά και από το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή μας, επανερχόμαστε στο θέμα των διακομιδών ψυχικά ασθενών από την Υπηρεσία μας. Συγκεκριμένα, Αστυνομικοί Υπάλληλοι εκλήθησαν από απογευματινές ώρες της 7/3/2017 να συνδράμουν περιστατικό 15χρονού ανηλίκου ψυχικά ασθενούς.

 Τα νοσοκομεία της περιοχής μας μετά από ταλαιπωρία αρκετών ωρών απεφάνθησαν αναρμόδια για την περίθαλψη του ανηλίκου, και βράδυνες ώρες της ίδιας ημέρας αποφασίστηκε να γίνει διακομιδή στην Αθήνα. Τότε δόθηκε εντολή να συνοδεύσει τον ασθενή στην Αθήνα μικτή περιπολία αποτελούμενη από δυο (2) τροχονόμους. Μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης το περιστατικό δεν έγινε δεκτό από το Νοσοκομείο Παίδων ¨Αγλαΐα Κυριακού¨ και τους συναδέλφους αντικατέστησαν Αστυνομικοί από το Α.Τ. Εξαρχείων έως αφιχθεί έταιρο περιπολικό από την Πάτρα. Εκτός από την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστησαν όλοι οι συνάδελφοι, κυρίως η ασυνεννοησία των αρμοδίων ταλαιπώρησε βάναυσα το νεαρό ασθενή. Μετά τα ανωτέρω σας καλούμε να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε η Ελληνική Αστυνομία άμεσα να απέχει παντελώς από τις διακομιδές ψυχικά ασθενών.

 Είναι αδιανόητο μια Ευρωπαϊκή χώρα, να αντιμετωπίζει ασθενείς ως κρατουμένους και να συνοδεύονται αυτοί από Αστυνομικούς. Oι διακομιδές ως γνωρίζετε γίνονταν παλαιότερα από περιπολικά οχήματα μόνο, και μετά από παρεμβάσεις συνδικαλιστικών φορέων σήμερα γίνεται με ασθενοφόρο χωρίς όμως παρουσία ιατρού, με συνοδεία περιπολικού, με τους Αστυνομικούς να έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τον ασθενή.

 Θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να καταργηθούν οι αναχρονιστικές διατάξεις περί ακούσιας νοσηλείας με γνώμονα οι ψυχικά ασθενείς να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και όχι ως κρατούμενοι. Η διακομιδή τους πρέπει να γίνεται μόνο από ασθενοφόρα οχήματα με συνοδεία και εποπτεία αρμόδιου ψυχιάτρου, με την Αστυνομία να εμπλέκεται μόνο στην περίπτωση της πρώτης δέσμευσης εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο μετά από εντολή αρμόδιου Εισαγγελέα.

 Στους κ. Βουλευτές Αχαΐας που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούμε για την εξέταση του θέματος στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού – νομοθετικού τους έργου. Στον κ. Εισαγγελέα Εφετών το παρόν κοινοποιείται προς ενημέρωση και με την παράκληση του ελέγχου της όλης διαδικασία ως πραγματοποιήθηκε. Τέλος σε υπηρεσιακό επίπεδο καταγγέλλουμε την υπερεργασία των συναδέλφων, καθώς και το γεγονός ότι εκλήθησαν να μεταγάγουν κατά την διάρκεια της νύκτας".

πηγή: Tempo24

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια