Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιμένει για την εξαφάνιση τριών Τούρκων κομάντος η δικηγόρος Στ. Τομαρά - Γιατί κατηγορεί τον Νικ.Τόσκα

Με δελτίο Τύπου το οποίο ζητά να συσχετιστεί με το εξώδικο που έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 21 Μαρτίου του 2017, η δικηγόρος 


Σταυρούλα Τομαρά συνεχίζει την κόντρα της με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η δικηγόρος -γνωστή από την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που δεν εκδόθηκαν στη γειτονική χώρα- κατηγορεί προσωπικά τον Νίκο Τόσκα ότι επιχειρεί να παρεμποδίσει την επικοινωνία της με δύο Τούρκους κομάντος που έχουν συλληφθεί και ότι τη συκοφαντεί όταν χαρακτηρίζει μύθο τις πληροφορίες της για την εξαφάνιση άλλων τριών Τούρκων κομάντος. 
Ακολουθούν το εξώδικο της δικηγόρου στον πρωθυπουργό, η απάντηση του υπουργείου και η απάντηση της κ. Τομαρά. 

Η απάντηση του υπουργείου

Είναι εμφανές το επαγγελματικό ή όποιο άλλο ενδιαφέρον της δικηγόρου Σταυρούλας Τομαρά να προβληθεί δημόσια ως υπερασπιστής των δύο Τούρκων στρατιωτικών που εισήλθαν στην Ελλάδα στα μέσα Φεβρουαρίου. Δεν είναι όμως δικαίωμά της να εγκαλεί αναληθώς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για παρεμπόδιση του δικηγορικού της λειτουργήματος και να καλλιεργεί μύθους. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αποδεικνύεται εγγράφως ότι δεν είναι εντολοδόχος των δύο φερόμενων από αυτήν ως πελατών της.

Η απάντηση της δικηγόρου

ΘΕΜΑ: «Οι 5 Τούρκοι κομάντος»
Ακολούθως της από 23/3/2017 ανακοίνωσης του γραφείου τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αποδέκτη την υπογεγραμμένη, δικηγόρο εντολοδόχο των 2 Τούρκων κρατούμενων κομάντος.
ΟΛΕΣ οι κλήσεις ενημέρωσης από τα 2 κινητά μου από 08/3/2017 ως σήμερα προς το ιδιαίτερο γραφείο του Υπουργού Προστασίας, τις αστυνομικές αρχές και της επικοινωνίας  μου με τους 2 Τούρκους είναι καταγεγραμμένες. 
Η εξαφάνιση 3 Τούρκων κομάντος δεν είναι ‘μύθος’. Μύθους με επώνυμες και δημόσιες καταγγελίες δεν διασπείρουν οι δικηγόροι. Οι βουλευτές αρέσκονται σε ‘μύθους’ προς άγρα ψήφων στις επικείμενες εκλογές.
Εκτός από εμένα, και ο δικηγόρος Ορεστιάδας, πρώην εντολοδόχος των 2 Τούρκων κομάντος είχε ενημέρωση από τους ίδιους για τους 3 εξαφανισμένους κομάντος, όπως παραδέχεται με σαφήνεια σε 2 μέιλ του προς εμένα. Τα γνωρίζει αυτά ο Υπουργός Προστασίας;  Σε ποια ακριβώς ‘καλλιέργεια μύθων’ αναφέρεται δημόσια και συκοφαντικά προς το πρόσωπο μου ;  
Γιατί δεν έχει δώσει εντολή ως σήμερα ο Υπουργός Προστασίας να μεταφερθούν οι 2 Τούρκους κομάντος-εντολείς μου σε Εισαγγελική αρχή και να καταθέσουν τα γεγονότα που γνωρίζουν για την τύχη των 3 εξαφανισμένων Τούρκων;
Ως πολίτης τους Ελληνικού κράτους, εγκαλώ ΑΛΗΘΩΣ τον Υπουργό Προστασίας. Έχω γνώση της εγκυρότητας των όσων μου καταμαρτυρήθηκαν και έχω υποβάλλει έγγραφες αναφορές μου στις Εισαγγελικές Αρχές.
Εδώ και 7 μήνες, δεν επεδίωξα καν τη δημόσια προβολή. Διαφύλαξα τον εαυτό μου από την υπερβολική έκθεση στη δημοσιότητα. Γνωρίζω ότι ως υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τούρκων πολιτών ,δεν είμαι αρεστή σε πολλούς στην Κυβέρνηση αυτή.
Είμαι και θα παραμείνω μαχόμενη δικηγόρος με διδακτορικές σπουδές, ομιλούσα 4 ξένες γλώσσες.
Υπενθυμίζω ότι δεν θα γίνει περαιτέρω ανεκτή με δελτία τύπου και ΜΜΕ η υποβάθμιση του δικηγορικού μου ρόλου, ο δημόσιος χλευασμός και η προσωπική κατασυκοφάντηση μου από κανένα Υπουργικό γραφείο και καμία κρατική αρχή!
Σε τι αναφέρεται ο Υπουργός Προστασίας όταν δηλώνει δημόσια  ψευδώς ότι ‘τον εγκαλώ αναληθώς, στο εξώδικο μου προς τον κ. Πρωθυπουργό για παρεμπόδιση του δικηγορικού της λειτουργήματος’; 
Με έχει ή δεν με έχει αποκλείσει η Αστυνομία μέχρι σήμερα με εντολή του, με διάφορα προσχήματα από την πρόσβαση και την επικοινωνία με τους 2 Τούρκους εντολείς μου, από τις 12/3/2017, όταν επέστρεψα εσπευσμένα από τις διακοπές μου στο εξωτερικό; Ας μου απαντήσει.
Μετέφεραν ή όχι με εντολή άνωθεν αιφνιδίως τους 2 Τούρκους στις 13/3 από το ΑΤ Καβάλας σε μυστική τοποθεσία, όταν έμαθε στις 11/3 το γραφείο του Υπουργού από εμένα την ίδια ότι είχα την εντολή των 2 Τούρκων και θα τους συναντούσα στην Καβάλα στις 14/3; 
Η εντολή(προφορική ή έγγραφη) σε δικηγόρο προηγείται της πληρεξουσιότητας στην οποία αναφέρεται το Υπουργείο Προστασίας. Την εντολή των 2 Τούρκων την έχω αποδεχτεί από 9/3/2017. Ο έτερος δικηγόρος Ορεστιάδας ανακάλεσε και εγχείρισε τις ανακλήσεις με αυτοπρόσωπη παρουσία του στο ΑΤ Καβάλας στις 11/3. Δεν θα ορίσει το Υπουργείο Προστασίας πώς θα κάνουμε τη δουλειά μας οι δικηγόροι. Οι διαδικασίες αυτές είναι θεσμοθετημένες με νόμους. Υποχρέωση του Υπουργείου Προστασίας είναι η ενημέρωση του Πρωθυπουργού και των Ελλήνων Πολιτών για την εξαφάνιση των 3 Τούρκων κομάντος επί Ελληνικού εδάφους.
Αναμένοντας την απάντηση της εξώδικης καταγγελίας μου προς τον κ. Πρωθυπουργό, ζητώ χωρίς περιστολές, υπερβολές και καθυστέρηση, να εφαρμόσει ο Υπουργός Προστασίας την εθνική και διεθνή νομοθεσία, άμεσα και κατ’ επειγόντως και να δώσει εντολή στην Αστυνομία ώστε να μου δοθεί πρόσβαση και επικοινωνία με τους 2 εντολείς μου που στερούνται εδώ και σχεδόν 2 εβδομάδες τη νομική συνδρομή μου, να λάβω εγγράφως γνώση της ποινικής και διοικητικής τους κατάστασης, και συγκεκριμένα αν εκκρεμεί διοικητική απέλαση ή άλλο μέτρο δικονομικού καταναγκασμού,  και να έχω άμεση πρόσβαση σε κάθε έγγραφο που τους αφορά.
efsyn.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια