Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ίμια: Νέα "βόλτα" τούρκικης πυραυλάκατου - Tι συμβαίνει;

Συνεχίζεται η επικοινωνιακή "επίθεση" της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, αναφορικά με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά η εφημερίδα "Μιλλιέτ" αναφέρει
σε δημοσίευμα της νέα πρόκληση με πυραυλάκατο, που -όπως ισχυρίζεται- πραγματοποιήθηκε χθες στα Ίμια. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική πυραυλάκατος “Kılıç”, πέρασε χθες το μεσημέρι στις 15.00 σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια μεταφέροντας ομάδα 60 αξιωματικων του Στρατού. Σημειώνεται επίσης ότι το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που παρακολουθούσε από την Κάλυμνο «δεν έκανε καμία ενέργεια προκειμένου να παρεμποδίσει τη διέλευση» . 

Ομοίως και η Χουριέτ συνεχίζει σήμερα στην ίδια γραμμή, αναφέροντας σε δημοσίευμα της, ότι τουρκικά σκάφη παρεμπόδισαν «ελληνικό σκάφος που βρισκόταν σε αναμονή στην Κάλυμνο, 1.5 ναυτικά μίλια από τα Ίμια» και επιχείρησε να «προσεγγίσει αρκετές φορές» τα Ίμια. 

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια της Άγκυρας μετά και τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων, έχει περιοριστεί αυτή τη στιγμή σε μια τακτική συντήρησης της έντασης μέσω δημοσιευμάτων, ώστε να συνεχιστεί η αδιέξοδη τακτική «ψυχολογικών επιχειρήσεων» που απευθύνεται περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση παρά για εξαγωγή προς.. τρίτους.
Σαφέστατα η στρατηγική των προκλήσεων δεν έχει αποδώσει κανένα ουσιαστικό πλεονέκτημα για την Άγκυρα, η οποία πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραιτηθεί από τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της, επιβάλλοντας επαγρύπνηση και ψύχραιμη αντιμετώπιση από την ελληνική πλευρά. 


onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια