Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eλεύθερος αφέθηκε ο Τούρκος ναυτικός

Το πρωί της Τετάρτης ο 51χρονος α΄ μηχανικός του «Makbule Ana» βρισκόταν στην πλώρη του φορτηγού πλοίου, όταν το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού τον εντόπισε να
βγάζει φωτογραφίες με το κινητό τηλέφωνο στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Οι κινήσεις του, σε συνδυασμό προφανώς με το γεγονός ότι το φορτηγό πλοίο έφερε σημαία Τουρκίας, κρίθηκαν ύποπτες.

Ενημερώθηκε το Λιμενικό και τη στιγμή που το «Μakbule» έπλεε μεταξύ Περάματος και Πειραιά, άνδρες του Λιμεναρχείου Ελευσίνας πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο φορτηγό πλοίο. «Ποιος τραβούσε φωτογραφίες του ναυστάθμου;» ρώτησαν τα μέλη του πληρώματος. Ο 51χρονος αρχιμηχανικός εμφανίστηκε, κατά πληροφορίες, οικειοθελώς στους άνδρες της Ασφάλειας και «ομολόγησε» ότι αυτός τραβούσε φωτογραφίες, δίνοντάς τους το κινητό του τηλέφωνο. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο του Λιμεναρχείου Ελευσίνας, ενώ το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε και εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για ψηφιακή «εξερεύνηση».

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία και την Πέμπτη οδηγήθηκε στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πειραιά για να δικαστεί. Καθώς όμως τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν ολοκληρώσει την έρευνά τους στο κινητό τηλέφωνο του 51χρονου, το δικαστήριο ανέλαβε την εκδίκαση της υπόθεσης, ζητώντας από την αρμόδια διωκτική αρχή (στην προκειμένη περίπτωση το Λιμεναρχείο Ελευσίνας) να προσκομίσει «κρείσσονες αποδείξεις». Δηλαδή, τις φωτογραφίες από το κινητό τηλέφωνο του 51χρονου που στοιχειοθετούν το αδίκημα της κατασκοπείας.

Ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 9 Φεβρουαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Πειραιά και ο 51χρονος αφέθηκε ελεύθερος, δίχως να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Μιλώντας στο περιβάλλον του, ο 51χρονος εξέφρασε την επιθυμία να παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να υποστηρίξει την αθωότητά του. Ακόμα, φέρεται να υποστήριξε ότι τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο φωτογραφίες και βίντεο 15-20 λεπτά προτού το φορτηγό πλοίο προσεγγίσει τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Στην κατοχή του ο κατηγορούμενος είχε ναυτικό φυλλάδιο, αλλά και τουρκικό διαβατήριο, ενώ κατά πληροφορίες εργάζεται για περισσότερα από 4-5 χρόνια για λογαριασμό της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Makbule». Το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Νικομήδειας και μετέφερε λαμαρίνες στην Ελευσίνα. Το «παρών» στο Αυτόφωρο έδωσαν και άλλα μέλη του πληρώματος προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του 51χρονου.

Επιβεβαίωση Λιμενικού

Οπως ήταν φυσικό, για την υπόθεση ενημερώθηκε η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα καθώς και επίσης οι διπλωματικές αρχές της χώρας. Η υπόθεση έγινε γνωστή από χθεσινά δημοσιεύματα στον Τύπο της Τουρκίας και ακολούθησε η σχετική ανακοίνωση - επιβεβαίωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.


Γιάννης Σουλιώτης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια