Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιχείρηση Κορδελιό: Πόρτα-πόρτα οι αστυνομικοί "διώχνουν" τους κατοίκους (βίντεο)

Αστυνομικοί έχουν αρχίσει από το πρωί να πηγαίνουν σε κάθε σπίτι ξεχωριστά ενημερώνοντας τους κατοίκους ότι πρέπει να έχουν αποχωρήσει μέχρι τις 10.00 και πως η διαδικασία είναι υποχρεωτική.

 
«Οι κάτοικοι είναι πολύ συνεργάσιμοι. Είναι ήδη ενημερωμένοι για τη διαδικασία» δηλώνει στη Voria.gr αστυνομικός της επιχείρησης. 


Στο σημείο βρίσκονται και εθελοντικές ομάδες που βοηθούν στο έργο αυτό ενώ έχουν ήδη φτάσει σε μέλη της Πολιτικής Προστασίας. 
Σταδιακά η κίνηση στους δρόμους του Κορδελιού έχει αρχίσει να αυξάνεται παρότι κάποιοι εκ των κατοίκων έχουν δηλώσει ότι δεν θα αποχωρήσουν. 



Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση μετακίνησης πληθυσμού εν καιρώ ειρήνης στην Ελλάδα - Το Κορδελιό πρέπει να εκκενωθεί μέχρι τις 10 π.μ.



Έχουν σταδιακά αρχίσει να λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας ενώ στο σημείο έχουν ήδη φτάσει άτομα του του Τάγματος Εκκαθαρίσεων Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).
Η κίνηση στους δρόμους της περιοχής του Κορδελιού έχει αρχίσει να αυξάνεται καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες αναχωρούν από τις οικίες τους.

Επίσης και στα σημεία απ' όπου αναχωρούν τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους κατοίκους από τη ζώνη εκκένωσης ήδη έχει συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος. 
Σημειώνεται ότι ο χώρος εκκένωσης θα μείνει ελεύθερος μέχρι τις 10.00.
Αστυνομικοί ήδη έχουν αρχίσει να χτυπούν τις πόρτες κατοίκων, ενημερώνοντας τους ξανά ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τις οικίες τους (δείτε εδώ).
Στην περιοχή μάλιστα, υπάρχουν και εθελοντικές ομάδες που βοηθούν στο έργο αυτό.
Η βόμβα εντοπίστηκε τυχαία από σκαπτικό μηχάνημα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου σε πρατήριο της ΕΚΟ στην περιοχή του Κορδελιού.



voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια