Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Η φύλαξη των συνόρων αυτονόητη για κάθε σοβαρή χώρα

«Η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων είναι αυτονόητη για κάθε σοβαρή χώρα και την εικόνα που αυτή εκπέμπει προς τα έξω. Δυστυχώς, κυρίως από σφάλματα και ιδεοληπτικές εμμονές
κυβερνητικών παραγόντων, οδηγηθήκαμε σε έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο στον τρόπο που επιτηρήσαμε τα σύνορά μας, τις συνέπειες του οποίου ακόμα πληρώνουμε. Φαίνεται, όμως, απ’ όσα οι ίδιοι οι συνοριοφύλακες, καταγγέλλουν, ότι τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα, και οι κυβερνώντες παραμένουν ανεπίδεκτοι μαθήσεως, καθώς αδυνατούν και να ιεραρχήσουν τις ανάγκες και να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ του επιθυμητού από την πραγματικότητα. Ωστόσο, νέα λάθη δεν επιτρέπονται, και όσοι δεν μαθαίνουν ή δεν θέλουν να μάθουν, είναι προτιμότερο να αποχωρήσουν». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση, που είχε πρόσφατα, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ.).

Οι εκπρόσωποι των Συνοριοφυλάκων εξέθεσαν στον κ. Χαρακόπουλο τα θεσμικά, εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που σχετίζονται με την κατάσταση που επικρατεί στη φύλαξη των συνόρων. Επίσης, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πρόθεση της κυβέρνησης με ΠΔ να καταργήσει Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, κάτι που όπως τόνισαν θα έχει αρνητικές συνέπειες στο έργο που επιτελούν και στην εν γένει κατάσταση με την παράνομη μετανάστευση.  

Εκ μέρους της ΠΟ.ΦΥ.ΣΥ. στη συνάντηση με τον κ. Χαρακόπουλο συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Χαρέλας, ο αντιπρόεδρος κ. Ισαάκ Μουστακίδης, ο ταμίας κ. Στυλιανός Αμοιρίδης, και το μέλος κ. Θωμάς Μπόζιαρης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια