Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί προβλέπει η τροπολογία για τους Πενταετείς Πυροσβέστες - Όλες οι λεπτομέρειες

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για το καθεστώς μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Η τροπολογία ψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ, τους
Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι. Κατά ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».
Μετά τη λήξη της θητείας τους, προβλέπεται η ένταξη τους στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος
Η τροπολογία υπογράφεται από 5 υπουργούς και αφορά 2.093 άτομα. Όπως επισημαίνεται στην τροπολογία, η δαπάνη αυτή αντισταθμίζεται με «το πρόσθετο έσοδο που προκύπτει από την παροχή υπηρεσιών πυροπροστασίας, προς την έχουσα την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων».
Στην τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης αναφέρθηκε στην ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
Όπως ειδικότερα είπε, η τροπολογία αφορά το καθεστώς ένταξης των με πενταετή θητεία πυροσβεστών, στο μόνιμο προσωπικό του Σώματος. Αφορά 2.093 υπαλλήλους και κατατίθεται επειδή η έως τώρα διαδικασία που υπήρχε από το νόμο 3938/2011 παρουσίασε προβλήματα τεχνικής και νομικής φύσης και δεν έγιναν οι ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν στο ενδιάμεσο διάστημα.
«Υπάρχουν προβληματισμοί όσον αφορά τους περιορισμούς των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, υπάρχει διαδικασία διαπραγμάτευσης αυτή τη στιγμή με τους θεσμούς για τη μονιμοποίηση, η οποία μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε μερικές ημέρες ή πολύ σύντομα. Έτσι για το μεταβατικό διάστημα για την κάλυψη αυτών των εργαζομένων προτείνεται αυτή η μεταβατική διάταξη που προβλέπει τριετή παράταση της θητείας τους, ορίζεται ότι ο χρόνος μέχρι την ένταξη διανύεται με το βαθμό του πυροσβέστη, καθορίζονται θέματα που αφορούν τις δυνατότητες εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές των πυροσβεστών, δίνονται καθήκοντα για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών με εύλογη οικονομική αποζημίωση και έτσι καλύπτονται και οι νέες ανάγκες του πυροσβεστικού σώματος που έχουν προέλθει από τη συμφωνία για τη λειτουργία των νέων αεροδρομίων», είπε ο κ. Τόσκας.
Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν αιχμάλωτοι για άλλους λόγους και ανέφερε ότι προβλέπεται ανανέωση της θητείας, μέχρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μονιμοποίησης που η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα δημιουργηθούν πολύ σύντομα.
huffingtonpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια