Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελίες για οδοντίατρο που έπαιρνε «φακελάκι» από πρόσφυγες στην Αμυγδαλέζα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επαγγελματίας υγείας πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από άνδρες της Αστυνομίας στον καταυλισμό της Αμυγδαλέζας, έπειτα από σχετική καταγγελία στη Διεύθυνση



 Αλλοδαπών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδοντίατρος πριν την εξέταση ζητούσε «φακελάκι» της τάξεως των 10 έως 30 ευρώ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του ήταν «φιλοδώρημα».
Για χρηματισμό κατηγορείται ένας οδοντίατρος, ο οποίος είχε προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών δομών της χώρας, στο πλαίσιο προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επαγγελματίας υγείας πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από άνδρες της Αστυνομίας στον καταυλισμό της Αμυγδαλέζας, έπειτα από σχετική καταγγελία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδοντίατρος πριν την εξέταση ζητούσε «φακελάκι» της τάξεως των 10 έως 30 ευρώ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του ήταν «φιλοδώρημα».
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ καταδικάζει «απερίφραστα συμπεριφορές εκμετάλλευσης συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση! Οι Εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εδώ και πάνω από 15 χρόνια βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας, με δράσεις και παρεμβάσεις στο πεδίο για όλες τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας και δεν έχει υπάρξει ποτέ καμία ανάλογη περίπτωση» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου, Σταμάτης Πουλής.
avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια