Παραίτηση βόμβα στα ΕΑΣ από τον Ναύαρχο Χρηστίδη! Γιατί έφυγε

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικων Αμυντικών Συστημάτων εδώ και περίπου δύο χρόνια υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτησή του! Οι λόγοι που
επικαλείται στο κείμενο της παραίτησης που έστειλε στον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί. Πληροφορίες του Militaire.gr αναφέρουν ότι δεν πρόκειται σίγουρα για παραίτηση που αποδίδεται σε…προσωπικούς λόγους!
Ο Ναύαρχος δεν είχε τη στήριξη που ανέμενε στο πολύ δύσκολο έργο διάσωσης των ΕΑΣ. Είχε αφεθεί ακάλυπτος απέναντι σ΄ όλα τα μέτωπα που είχε, με πρώτο αυτό κάποιων συνδικαλιστών που έλεγαν σταθερά όχι σ΄ όλα. Όταν τόλμησε να απομακρύνει έξι δικηγόρους ξέσπασε …διακομματική θύελλα διαμαρτυριών!
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι ο Ναύαρχος πληροφορήθηκε για τις σκέψεις που υπήρχαν στη κυβέρνηση,για μετακίνησή του από τα ΕΑΣ στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών …από το Militaire.gr!
Πολλοί ίσως να θεωρούν τη μετακίνηση αυτή “αναβάθμιση” αλλά μόνο έτσι δεν την είδε ο Ναύαρχος,ο οποίος ήθελε παρά τα προβλήματα να παραμείνει στα ΕΑΣ και να ολοκληρώσει ότι είχε αρχίσει. Περισσότερο φαίνεται να τον ενόχλησε ότι ουδείς τον είχε ενημερώσει.
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύει ότι δεν “μασάει” από καρέκλες. Ως ενεργεία Α/ΓΕΝ είχε επιλέξει ο Κ.Χρηστίδης να δώσει συνέντευξη για τιε επιπτώσεις των περικοπών στο στράτευμα και στο ΠΝ! Αυτή ήταν και η αιτία της αποστρατείας του! Ο Ναύαρχος είναι αυτό που λένε…”κράνος”. Και καλά κάνει.

militaire.gr