Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παράδοση-παραλαβή με συγκίνηση στα Χανιά ( βίντεο-φωτό)

Τα καθήκοντα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή  Κρήτης ανέλαβε σήμερα  ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.




Η τελετή παράδοσης - παραλαβής μεταξύ του μέχρι πρότινος Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανδρέα Δασκαλάκη και του  Κωνσταντίνου Λαγουδάκη, πρώην αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, έγινε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.
Στην τελετή παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από τον χώρο της πολιτικής, του στρατού, της εκκλησίας καθώς και της αστυνομίας.
Εμφανώς συγκινημένος για την αποχώρηση του από τα τρέχοντα καθήκοντα, εμφανίστηκε ο κ.Δασκαλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τον αρχηγό του σώματος που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Θεωρήστε πλέον ως δεδομένο οτι θα καταβάλω την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για τα καθήκοντα της νέας μου θέσης. Είμαι πολύ χαρούμενος που με διαδέχεται ένας άξιος άνθρωπος και καλός φίλος μου, ο Κώστας Λαγουδάκης. Αποχωρώ γεμάτος συγκίνηση από μια συγκροτημένη και αποτελεσματική υπηρεσία η οποία έχει αν παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες σε όλους τους τομείς. (...) " καταβάλαμε όλοι μαζί σε καθημερινή βάση εναγώνιες προσπάθειες για να διαχειριστούμε με το πλεόν αποτελεσματικό τρόπο τα αναβιώμενα ζητήματα που άπτονται του κεφαλαίου της οδικής ασφάλειας με αποτέλεσμα να μειώσουμε σε σημαντικό βαθμό τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων." Στη συνέχεια έκλεισε τον λόγο του λέγοντας " Διανύουμε μια περίοδο συλλογικής ευθύνης και δέσμευσης απέναντι στην πατρίδα στην κοινωνία και τον πολίτη. Διαβιούμε σε μια εποχή κρίσιμων καταστάσεων και εντάσεων και πολλαπλών συγκρούσεων.
Σε μια εποχή που η ασφάλεια αποτελεί κυρίαρχο κεφάλαιο. Οφείλουμε όλοι να κοιτάμε μπροστά!
Κλείνοντας τον λόγο ο κ. Δασκαλάκης "βουρκωμένος" ευχήθηκε στον κ.Λαγουδάκη καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Λαγουδάκης λέγοντας "Δίνω την διαβεβαίωση ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της θέσης μου και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με το προσωπικό της Κρήτης να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι γνωστό ότι η κοινωνία έχει ανάγκη μια αστυνομία σύγχρονη ανθρώπινη και αποτελεσματική. Επιδίωξη των καθηκόντων μου είναι η αποτελεσματική προστασία της κάθε κατοχυρωμένης συνταγματικά ελευθερίας των ανθρώπων και των συναδέλφων μου. Σε προτεραιότητα τίθενται:
  • Η εξασφάλιση της ετοιμότητας των αστυνομικών υπηρεσιών
  • Η αποτελεσματικότητα της δράσης μας για να εξασφαλίσουμε τις ασφαλέστερες συνθήκες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κρήτης. "

Στην τελετή παρευρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος όπου τόνισε "Ζήσαμε και ζούμε την μεγάλη χαρά της αποχωρήσεως του Ανδρέα Δασκαλάκη και της ελεύσεως του Κωνσταντίνου Λαγουδάκη. Είναι μεγάλο γεγονός να δίνει κανείς τα καθήκοντα του στον διάδοχο και ο διάδοχος να αναλαμβάνει. Αισθάνθηκα μεγάλη χαρά ακούγοντας τα λόγια και των δυο σας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ.Δασκαλάκη για όλη την διάρκεια της θητείας του για αυτά που προσέφερε σε όλη την Κρήτη. Στη συνέχεια θα ήθελα να χαιρετήσω τον κ.Λαγουδάκη, τον καμαρώσαμε στο Ηράκλειο για την προσφορά και το έργο του και είμαστε σίγουροι ότι το έργο που θα κάνει από τη νέα θέση θα είναι εξίσου μεγάλο"

Τα εύσημα έδωσε επίσης και ο κ.Βουλγαράκης  στον κ.Δασκαλάκη για την διάρκεια της θητείας του "Ειλικρινά Ανδρέα όταν άκουσα ότι ανέβηκες πιο ψηλά χάρηκα προσωπικά γιατί οι γνώσεις σου μπορούν να βοηθήσουν την χώρα μας σε μια στιγμή που δεν είναι εύκολη. Σε μια μεταβατική περίοδο για την χώρα μας. Όλες τις δυσκολίες που συνάντησες μπροστά σου μέχρι στιγμής τις αντιμετώπισες. Αξίζεις να πας πιο ψηλά, σε έζησα από πολύ κοντά έχοντας τακτικές επαφές για σημαντικά θέματα και θέλω δημόσια να το πω ότι όλα τα αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία. 
Όσον αφορά τον κ.Λαγουδάκη, ο κ.Βουλγαράκης ανέφερε ότι ο κ.Λαγουδάκης μπορεί να συνεχίσει το έργο του κ.Δασκαλάκη και αν το κάνει ακόμα καλύτερο. "Θέλω να τελειώσω λέγοντας ότι χαίρομαι σαν Κρητικός και Χανιώτης που επιτέλους δύο Κρητικοί ανεβαίνουν ψηλά! "

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διαδικασία των κρίσεων της ΕΛΑΣ, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και εν συνεχεία τοποθετήθηκε στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
Ο μέχρι τώρα Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Ανδρέας Δασκαλάκης που διατήρησε τον βαθμό του, τοποθετείται Προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α..

flashnews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια