Ποινή ενός έτους με αναστολή στον Τούρκο ύποπτο για κατασκοπεία

Ενοχο έκρινε νωρίς το απόγευμα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τον 51χρονο μηχανικό του φορτηγού «Makbule Ana», που εντοπίστηκε να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό τηλέφωνο στον
ναύσταθμο της Σαλαμίνας.
Στον Τούρκο μηχανικό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με 3ετή αναστολή , καθώς αντιμετώπισε πλημμεληματικού τύπου κατηγορία, αυτή της φωτογράφισης σε απαγορευμένη περιοχή, που επισύρει ποινή φυλάκισης έως 2 έτη και όχι με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Ο 51χρονος μηχανικός δεν παρέστη στη εξ αναβολής από τις 2/2 δίκη, καθώς το διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα επέστρεψε στην Σμύρνη και καταδικάστηκε ερήμην.
Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος  α΄ μηχανικός του «Makbule Ana» βρισκόταν στην πλώρη του φορτηγού πλοίου, όταν το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού τον εντόπισε να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό τηλέφωνο στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας και οι κινήσεις του κρίθηκαν ύποπτες.
Ο 51χρονος αρχιμηχανικός  συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο του Λιμεναρχείου Ελευσίνας, ενώ το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε και εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.
kathimerini.gr