Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βερνίκι νυχιών μπορεί να αποτρέψει το βιασμό;


Ο βιασμός μίας γυναίκας είναι μία κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει σωματικά και ψυχολογικά μία γυναίκα και να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή της.

Κάθε τι που μπορεί να τον αποτρέψει και να προφυλάξει τη γυναίκα βρίσκει φυσικά πολλούς υποστηρικτές και γίνεται πάντα με θέρμη αποδεκτό.

Για το λόγο αυτό το επαναστατικό βερνίκι νυχιών είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει μέσα στο ερχόμενο έτος και αναμένεται να κάνει θραύση, καθώς προστατεύει τις γυναίκες από ενδεχόμενο βιασμό.

Η έμπνευση για το βερνίκι-προστάτη των γυναικών φαίνεται πως προήλθε το 2014, από προγραμματιστές του δημοσίου πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, οι οποίοι ήθελαν να εξασφαλίσουν την προστασία των γυναικών φίλων τους, όσο εκείνες κυκλοφορούσαν σε μπαρ ή έβγαιναν κάποιο ραντεβού.

Το επαναστατικό μανό κατά του βιασμού είναι μια εφεύρεση της εταιρείας «Undercover Colors», στην οποία έχουν επενδυθεί περισσότερα από 5.5 εκατομμύρια δολάρια.


Ο σκοπός του νέου μανό, εκτός από τον περιορισμό των κρουσμάτων βιασμού αβοήθητων γυναικών, είναι να επιστραφεί ο έλεγχος στα χέρια των γυναικών. Όπως τόνισε η «Undercover Colors» σε ανακοίνωσή της: «Μία στις έξι γυναίκες θα παρενοχληθούν σεξουαλικά στη ζωή τους. Αυτό το αδιανόητο πρόβλημα έχει φτάσει σε επίπεδα επιδημίας στους πανεπιστημιακούς χώρους και κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό. Η δύναμη πρέπει να επιστραφεί στις γυναίκες σε μια τέτοια οδυνηρά αδύναμη κατάσταση».

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του βερνικιού, αυτός είναι πολύ απλός. Το μανό δείχνει απλό, αλλά όταν μια γυναίκα βουτήξει το δάχτυλό της στο ποτό, εκείνο αλλάζει χρώμα αν εντοπίσει κάποια ναρκωτική ουσία.

Για την ώρα, το βερνίκι φαίνεται πως καταφέρνει να ανιχνεύσει τα βασικά ναρκωτικά βιασμού, όπως τα «Ecstasy» και το «χάπι του βιασμού».



Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια