Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ισοδύναμα: Εξέλιξη «φωτιά» απο τον Κουρουμπλή (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Που κολλάνε τελικά τα ισοδύναμα και έχουν κάπου να ελπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων; Ένα νέο έγγραφο ανάβει «φωτιές».

Γιατί τα περίφημα ισοδύναμα παραμένουν ζητούμενο και έχουν γίνει μπαλάκι του πινγκ-πονγκ με ανταλλαγή εγγράφων ανάμεσα στα υπουργεία και μόνους χαμένους το ίδιο το προσωπικό;
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει πως κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών τα ισοδύναμα που του αντιστοιχούν στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, το ίδιο όμως λέει και το υπουργείο Ναυτιλίας που αναφέρει σε έγγραφο του το οποίο ανάγκάστηκε να στείλει στην βουλή μετά απο ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. πως έχει βρει και στείλει στο υπουργείο Οικονομικών τα ισοδύναμα που απαιτούνται για να μην ανασταλούν οι μισθολογικές ωριμάνσεις των στελεχών του Λεμινικού Σώματος για το 2017 – 2018.


Το πιο ενδιαφέρον όμως σκέλος της απάντησης που έστειλε ο υπουργός είναι ίσως το τελευταίο κομμάτι εκεί όπου ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει πως τα υπόλοιπα ζητήματα που υπάρχουν στην ερώτηση δεν είναι στις αρμοδιότητες του. Δείχνοντας έτσι σαφώς προς τα άλλα τρία υπουργεία που επίσης ρωτάνε οι γαλάζιοι βουλευτές και που μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντήσει στην ερώτηση που κατατέθηκε στις 11 Ιανουαρίου!!!!
Φυσικά όλα αυτά τωρα πια μικρή σημασία έχουν αφού η κυβέρνηση κατάφερε να φτάσει στο σημείο που έτσι και αλλιώς θα νομοθετήσει νέους μισθούς. ¨Αλλωστε το ΥΠΕΘΑ σε ανακοίνωση του παραδέχτηκε τον Ιανουάριο πως «ήδη προγραμματίζεται για τους πρώτους μήνες του 2017 η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και όλες τις κατηγορίες μισθωτών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια και επομένως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμιά αλλαγή στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».
Υπάρχει ελπίδα λοιπόν; Το σίγουρο είναι πως αν υπάρχει δεν είναι αθάνατη. Αφού έστω και τελευταία και αυτή κάποια στιγμή πεθαίνει.
Κώστας Αττίας- armynow.net

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια