Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κείμενο αστυνομικού για τις αποσπάσεις-μεταθέσεις

Παραθέτουμε επιστολή αστυνομικού-αναγνώστη του bloko.gr



Αγαπητό Bloko  , είμαι Αστυνομικός και σου γράφω αυτό το κείμενο για να δημοσιεύεις ένα ζήτημα σημαντικό για αρκετούς συναδέλφους μου και για εμένα προσωπικά μα και για τις ανάγκες τις ΕΛ.ΑΣ. σε έμψυχο δυναμικό στην Αττική .

 Στην Ξάνθη και στο Παρανέστι Δράμας λειτουργούν τα λεγόμενα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών , τα οποία είναι πλέον "επίσημα" Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ εδώ και καιρό αλλά και με την πρόσφατη αναδιοργάνωση που έγινε ,  πλην όμως  δεν στελεχώνονται αυτές οι Υπηρεσίες από μόνιμο προσωπικό που επιθυμεί να τις στελεχώσει με αντικειμενικά κριτήρια από τον πίνακα μεταθέσεων για αυτούς τους νομούς ,   αλλά στελεχώνονται από αποσπασμένους Αστυνομικούς με "αδιαφανείς" διαδικασίες απόσπασης , οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς κάθε 3 μήνες και οι εν λόγω συνάδελφοι δεν χάνουν τα μόρια της απόστασης  απο τον τόπο συμφερόντων τους διότι υπάρχει "παραθυράκι" του Π.Δ. των μεταθέσεων  για όσους αποσπώνται σε  αυτές τις Υπηρεσίες. 

  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κυρίως "νέοι" συνάδελφοι που έχουν οργανική θέση σε πολύπαθες Υπηρεσίες τις Αττικής ( με την γνωστή λειψανδρία λόγω των γνωστών συνθηκών ) και να μην έχουν υπηρετήσει πότε σε αυτες αφού με το βγήκαν απο την σχολή μετά την τοποθέτηση τους πήραν απόσπαση στα Κεντρα Κρατησης Αλλοδαπών σε Ξάνθη κ Δράμα . Επίσης είναι πολλές φορές απο γειτονικούς νομούς και ούτε καν Ξανθιώτες ή Δραμινοί  αλλά "επωφελούνται" της κατάστασης εις βάρος των συναδέλφων τους έχουν τόπο συμφερόντων στους εν λόγο νομούς και αναμένουν μετάθεση με τα αντικειμενικά κριτήρια (εδώ και πολλά χρόνια γιατί είμαστε και αρχαιότεροι οι πιο πολλοί )  . 

  Aγαπητό Bloko ρώτα το Αρχηγείο αν θα αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό γιατί για Αστυνομικούς όπως εγώ που είμαστε από Ξάνθη κ Δράμα έχει γίνει ανενεργός ουσιαστικά ο κώδικας τον μεταθέσεων !!   Δεν ξέρω δε  αν ευνοεί και "άλλους" η "άλλες" (π.χ. ρουσφετολογικές η ψηφοθηρικές η πελοτολογικές ) καταστάσεις  αυτό το τοπίο των συνεχόμενων άδικων κ αδιαφανών για εμάς  αποσπάσεων αλλά και για την νομιμότητα ( λεω εγώ )  καταστάσεων . Τελος λοιπον στην αδικία !! Ευχαριστώ πολύ Bloko και αναμένω μια απάντηση από κάποιον αρμόδιο !!

Με εκτίμηση,


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια