Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί της πυροσβεστικής: "Καλή Αποκριά κ.Υπουργέ"

Από ανακοίνωση της ΕΑΠΣ.

2014. ΘΕΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ:

Ομογενοποίηση Προσωπικού με την ένταξη των Πυροσβεστών
Πενταετούς Υποχρέωσης στο Μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος
Απορρόφηση των επιλαχόντων επιτυχόντων του διαγωνισμού Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
Ένταξη των συναδέλφων του 2009 στον πίνακα επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
Διατήρηση του θεσμού του Συμβασιούχου Πυροσβέστη και Χρονική επέκταση της σύμβασης των εποχικών υπαλλήλων.
Άμεση υπογραφή του Καθηκοντολογίου των Π.Π.Υ από τα αρμόδια Υπουργεία.
2015. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ  κ.Ν.ΤΟΣΚΑ:

Η Ομογενοποίηση του Προσωπικού με την ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος είναι αναγκαία αλλά πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Θα γίνει τριετής επέκταση του ΠΔ 125/2003 σχετικά με την πρόσληψη των 1.500 εποχικών υπαλλήλων.

2Ο16 ΜΑΡΤΙΟΣ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ  κ.Ν,ΤΟΣΚΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Τον Ιανουάριο του 2017, οπότε και συμπληρώνουν την 5ετή θητεία τους, θα μονιμοποιηθούν όσοι από τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Εκείνοι δηλαδή που όταν προσελήφθησαν ήταν κάτω των 40 ετών και διέθεταν απολυτήριο Λυκείου.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε πάντως για την έναρξη της διαδικασίας των αιτήσεων πρόσληψης ως μονίμων, από το Μάιο, ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν εγκαίρως και η μονιμοποίηση να γίνει στην ώρα της.
Για εκείνους, δε, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης, ο κος Τόσκας, ισχυρίστηκε ότι θα γίνεται ανανέωση της πενταετούς θητείας τους, ώστε να μην βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο παρά την προσφορά τους.

2016 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ. Ν.ΤΟΣΚΑ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΠΥ:

 Όσον αφορά για τους συναδέλφους Πενταετείς, που μονιμοποιούνται, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά ανησυχία και η μονιμοποίησης τους θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην ώρα της. Την παρούσα στιγμή βρισκόμαστε ακόμα στην διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων από τις επιτροπές και όταν τελειώσουν το έργο τους θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, τα οποία θα είναι και αυτά αποτέλεσμα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ μας, όπως συνέβη και με τις άδειες των Π.Π.Υ.Δεν χρειάζεται όμως και για αυτό να υπάρχει ανησυχία αφού ο νόμος είναι σαφής για τα κριτήρια που χρειάζονται κάποιος να μονιμοποιηθεί.
Καμιά ανησυχία δεν θα πρέπει να υπάρχει και για τους Π.Π.Υ που δεν μονιμοποιούνται και ανανεώνεται η θητεία τους, για τους οποίους όμως ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για να διευθετηθεί το θέμα των καθηκόντων τους και να εναρμονιστούν με αυτά του μόνιμου Πυροσβεστικού προσωπικού. Και αυτή η κανονιστική πράξη δεσμεύτηκε ότι θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συνεργασίας.

2017 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ .ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΠΥ:

Ο Υπουργός, κος Σκουρλέτης, μας διαβεβαίωσε, πρώτον ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κύριο Χουλιαράκη ως προς την εύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων για να υλοποιηθεί εντός του προβλεπόμενου χρόνου η μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. που πληρούν τα κριτήρια μονιμοποιήσεως.
Δεύτερον ότι εντός μηνός θα κατατεθεί σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Εσωτερικών στην βουλή, όπου θα περιέχει και τις δυο τροπολογίες, τις οποίες μας υπεσχέθη ο Υπουργός ΠροΠο, κος Τόσκας, στο Συνέδριο μας στις 20-11-2016 περί της άμεσης εναρμόνισης των καθηκόντων των Π.Π.Υ. με το μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και την ανανέωση της λίστας των συμβασιούχων.

2017 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ κ. Ν.ΤΟΣΚΑ

Το λυμένο ζήτημα της μονιμοποποίησης των συναδέλφων Π.Π.Υ. που πληρούν τα κριτήρια του Ν. 3938/2011, παραπέμφθηκε στους θεσμούς με επιστολή από όπου αναμένεται απάντηση μετά τις 10 Φλεβάρη.

2017 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ) ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ κ Ν.ΤΟΣΚΑ

σε απλά λόγια

    Αντί για 9-2-2017 η μονιμοποίηση  των  2 .091 συναδέλφων ΠΠΥ.παραπέμπεται για 9-2-2020  (μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

    Οι συνάδελφοι άμεσα με το ίδιο εργασιακό καθεστώς και τον ίδιο μισθό, χωρίς άλλη εκπαίδευση, χωρίς το σύνολο των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας, θα εκτελούν πλήρως πυροσβεστικά καθήκοντα και θα μετατίθενται όπου δη....
    Προβλέπεται ότι θα λαμβάνουν νυχτερινά, υπερωρίες εξαιρέσιμα, (που ήδη προβλέπεται), από τα ποσά που θα καταβάλει η FRAPORT  στο Π.Σ. για την παροχή πυροπροστασίας στα αεροδρόμια. Εδώ νομοθετείται η "προσδοκία"από μία σύμβαση που δεν έχει κλείσει, από ένα έργο που δεν έχει παραχθεί και το σημαντικότερο από  χρήματα που δεν έχουν δοθεί.

ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΠΝΟΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΤΟΥ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ:

1. Μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό
2. Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που θα παραμείνουν Π.Π.Υ. με ανανέωση θητείας με τα αυτά καθήκοντα
3.Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που θα μονιμοποιηθούν το 2020 με καθήκοντα μονίμου προσωπικού
4. Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που έχουν τη δυνατότητα να μονιμοποιηθούν, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη πενταετία και  που δεν ξέρουμε ακόμα καθήκοντα και πότε θα μονιμοποιηθούν (η τροπολογία δεν γράφει κάτι)
5. Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης  που δεν περιλαμβάνονται σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις.
6. Εποχικοί Πυροσβέστες.


Ευχαριστούμε Αξιότιμε κύριε Υπουργέ και με την ευκαιρία της ημέρας  Καλή Αποκριά.

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια