Άνδρες: Αποφασίσατε να βάψετε τα μαλλιά σας; Δείτε ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε!


Τις περισσότερες φορές οι άνδρες που αποφασίζουν να βάψουν τα μαλλιά τους, επιλέγουν το ξανθό, το οποίο αποτελεί τη νέα τάση της μόδας που την έχουν υιοθετήσει πολλοί celebrities.

Ωστόσο, τείνουν να κάνουν ορισμένα βασικά λάθη που τους εμποδίζουν να φαίνονται περιποιημένοι. Διάβασε παρακάτω τα 5 βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θελήσεις να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου!

1. Μην ψάχνεις οικονομικές λύσεις

Μην βάψεις τα μαλλιά σου μόνος σου, όπως επίσης μην αφήσεις την κοπέλα σου να σου τα βάψει (αν δεν είναι ειδική του θέματος). Μπορείς να επιχειρήσεις να το κάνεις μόνος σου μόνο αν  έχεις ήδη ξανθιά βάση στα μαλλιά σου ή αν δεν έχεις να πας πουθενά για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ειδάλλως, φρόντισε να επισκεφτείς ένα καλό κομμωτήριο και δώσε αρκετά χρήματα για να έχεις ένα σωστό αποτέλεσμα. Ένας έμπειρος κομμωτής θα μπορέσει να καταλάβει την ποιότητα των μαλλιών σου και ποια απόχρωση είναι η ιδανικότερη για σένα σύμφωνα με το χρώμα του δέρματός σου. Γιατί δυστυχώς το πλατινένιο ξανθό δεν ταιριάζει σε όλους!

 2. Προετοίμασε τα μαλλιά σου πριν τα βάψεις

Φρόντισε να επισκεφτείς το κομμωτήριο με λαδωμένα και άλουστα μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψεις τα μαλλιά σου να καταστραφούν από τη διαδικασία βαφής. Επίσης μπορείς να εφαρμόσεις λάδι καρύδας στα μαλλιά σου από το προηγούμενο βράδυ και να κοιμηθείς με αυτό. Ακόμη και αν δεν θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου, φρόντισε να εφαρμόζεις τακτικά μάσκες μαλλιών. Χρησιμοποίησε την μια φορά την εβδομάδα.

3. Άλλαξε τον τρόπο που λούζεσαι

Πιθανότατα να μην λούζεσαι κάθε μέρα, κάτι το οποίο είναι μια καλή αρχή. Αντιθέτως όμως αν χρησιμοποιείς οποιοδήποτε προϊόν βρίσκεται στο μπάνιο σου μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και το χρώμα των μαλλιών σου. Επέλεξε ένα ειδικό σαμπουάν για να παίρνει τις κιτρινίλες από τα μαλλιά σου και να δίνει ένα πιο ασημένιο αποτέλεσμα και επίσης φρόντισε να χρησιμοποιείς μαλακτική κρέμα για να περιορίσεις την αφυδάτωση που προκαλεί η βαφή.

4. Απέφυγε τα προϊόντα styling

Προσπάθησε να περιορίσεις τα βαριά προϊόντα styling όπως τα σπρέι, τις πάστες και τα τζελ τα οποία αφυδατώνουν ακόμη περισσότερα τα μαλλιά σου. Αντίθετα, χρησιμοποίησε ένα λάδι μαλλιών το οποίο προσφέρει ενυδάτωση και επιθυμητό σχήμα. Επίσης απέφυγε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι διότι η υψηλή θερμότητα που βγάζει θα τα αφυδατώσει ακόμη πιο πολύ.

5. Επέλεξε ένα πιο κοντό κούρεμα

Όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά σου τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ζημιά. Αν έχεις πιο αδύναμη τρίχα, φρόντισε να επιλέξεις ένα πιο κοντό κούρεμα με σβήσιμο στο πλάι. Αν όμως έχεις πιο σκληρή και δυνατή τρίχα, μπορείς να επιλέξεις ένα πιο μακρύ κούρεμα. Όποια και αν είναι η ποιότητα των μαλλιών σου, φρόντισε να τα κουρεύεις λίγο κάθε 3 με 4 βδομάδες έτσι ώστε να φαίνονται υγιή.Πηγή: manslife.gr