Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Τροπολογία μνημείο εμπαιγμού των πυροσβεστών

«Η τροπολογία στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ομολογία ανικανότητας. Εδώ και δυο χρόνια η Κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε. Περί άλλων ετύρβαζε. Εκτός και αν ήταν άλλες οι προτεραιότητές σας
για τους διορισμούς στο δημόσιο, που το 2016  διογκώθηκε κατά επτά χιλιάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από το βήμα της βουλής για την τροπολογία της κυβέρνησης, που αντί μονιμοποίησης δίνει παράταση της σύμβασης για 3 χρόνια των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «σήμερα, αν είχε εφαρμοστεί ο νόμος, θα έπρεπε ήδη να έχουν μονιμοποιηθεί. Η εκπρόθεσμη αυτή τροπολογία είναι μνημείο λαϊκισμού και εμπαιγμού των 2.100, περίπου, πυροσβεστών που ανέμεναν εύλογα η πολιτεία να εφαρμόσει τον ν. 3938/2011». Και πρόσθεσε ότι «ενώ εξέπνεε η προθεσμία της 10ης Φεβρουαρίου 2017 για τη μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, οι οποίοι ως τότε δέχονταν διαβεβαιώσεις σε όλους τους τόνους για μονιμοποίησή τους, βλέπει το φως της δημοσιότητας απάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της κ. Όλγας Γεροβασίλη, προς το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής».
Όπως είπε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το έγγραφο με ημερομηνία 02-02-2017, αφού επικαλείται τις μνημονιακές υποχρεώσεις για διορισμούς στο δημόσιο, με βάση τον λόγο ‘‘μία πρόσληψη προς τέσσερις αποχωρήσεις’’ το 2017 και ‘‘μία πρόσληψη για τρεις αποχωρήσεις’’ το 2018, ‘‘καρφώνει’’ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως το Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να προγραμματίσει τις προσλήψεις».
«Αυτή, λοιπόν, είναι η πραγματικότητα» ανέφερε ο αν. τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας «είτε από άγνοια και επιπολαιότητα είτε γιατί έχετε άλλες προτεραιότητες προσλήψεων, δεν ενημερώσατε το αρμόδιο Υπουργείο επί των προσλήψεων, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό των ετήσιων προσλήψεων στο δημόσιο. Και καθώς εξέπνεε η προθεσμία μονιμοποίησης στις 10 Φεβρουαρίου και δύο χιλιάδες ενενήντα τρεις πυροσβέστες θα ήταν στον αέρα από δικά σας λάθη και αβελτηρίες, αναγκάστηκε το Αρχηγείο, μια μέρα πριν, να δώσει εντολή υποχρεωτικής χορήγησης ρεπό, και σε όσους δεν δικαιούνταν ρεπό υποχρεωτική χορήγηση κανονικής άδειας μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου του 2017, προκειμένου να έρθει η τροπολογία στη Βουλή».
Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «αν ισχύει η απάντηση που έδωσε προκληθείς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας ότι βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς που αναμένει να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, προς τι η ρύθμιση της παράτασης της θητείας για τρία χρόνια; Γιατί δεν φέρνετε μία ρύθμιση με την οποία να παρατείνετε τις συμβάσεις τους για τρεις ή έξι μήνες το πολύ; Σε αυτόν τον εμπαιγμό –διότι περί εμπαιγμού πρόκειται- σ’ αυτήν την ομηρία των Πενταετούς Υποχρέωσης Πυροσβεστών –διότι περί ομηρίας πρόκειται- η ΝΔ δεν θα συναινέσει».

Δείτε παρακάτω το βίντεο της Ομιλίας του κ. Χαρακόπουλου: 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια