Τί γίνεται τελικά με τη μονιμοποίηση τών Πενταετών - Πού κολλάει

Τεράστιο πρόβλημα με τις μονιμοποιήσεις των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, αλλά και τις ανανεώσεις των συμβάσεών τους φαίνεται ότι έχει προκύψει. Διαβάστε την ανακοίνωση τού
Πανελληνίου Σωματείου:
Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις και συναντήσεις, σχετικές με την εξέλιξη του εργασιακού μας κυκεώνα, κι εφόσον οι όποιες ανησυχίες, έπαψαν να αποτελούν ψιθύρους, κι επιβεβαιώθηκαν, μπορούμε να σας πληροφορήσουμε αντικειμενικά και να διαχωρίσουμε την ήρα των Ψευδών ειδήσεων, από την πραγματικότητα.
Επιβεβαιώνεται πλέον από κάθε αρμόδιο-εμπλεκόμενο φορέα, το γεγονός ότι η όποια ένταξη των Π.Π.Υ. στο μόνιμο προσωπικό, υποχρεούται να αποτελέσει νέα πρόσληψη του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι η ένταξή μας, εμπίπτει σε περιορισμούς οι οποίοι ετέθησαν ήδη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ήτοι, πέντε αποχωρήσεις για κάθε μία νέα πρόσληψη, και γενικότερα περιορισμένος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων. Σημειωτέο ότι, οι παρελθούσες διοικήσεις, τόσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, δεν φρόντισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας (π.χ. Στρατός και Αστυνομία) και να εξαιρεθούν από τους προαναφερθέντες περιορισμούς. Αντιθέτως μάλιστα, ενέταξαν τους Π.Π.Υ. στο μη τακτικό προσωπικό, στα μητρώα των δημοσίων υπαλλήλων.

Παρά ταύτα, μέχρι πρότινος, τα σενάρια αρνητικής έκβασης της διαδικασίας ένταξής μας στο μόνιμο προσωπικό, διαψεύδονταν από επίσημα χείλη. Μόνον η παρατηρούμενη κωλυσιεργία μπορούσε να θεωρηθεί κακός οιωνός, ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και το Α.Π.Σ., σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονταν, κι εξακολουθούν να ισχυρίζονται, έπραξαν τα δέοντα ώστε να επέλθει η ομαλή ένταξη των Π.Π.Υ. στο μόνιμο προσωπικό, μέσα από μια διαδικασία <<ανακατανομής>>.

Αυτό που προάγεται ως λύση, εάν και εφόσον δεν ξεπεραστεί το εν λόγω πρόβλημα, είναι να εφαρμοστεί κάποιου είδους παράταση του ισχύοντος εργασιακού καθεστώτος. Κάτι τέτοιο βεβαίως μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, και θα εξαντλήσουμε κάθε έννομο συνταγματικό μας δικαίωμα, ως αξιοπρεπείς εργαζόμενοι. Επιπλέον, εντός ολίγου, κι εφόσον εξακολουθήσει να υφίσταται το υπάρχον κόλλημα, σε συνεννόηση με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς των Π.Π.Υ., θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η προσπάθεια από μέρους μας δεν θα σταματήσει, αλλά ζητούμε και από όλους εσάς, να επιδιώξετε επαφές με όσους πολιτικούς – υπουργούς - βουλευτές πιθανώς γνωρίζετε, ζητώντας την αρωγή τους, προκειμένου να τηρηθούν τα νομίμως ορισθέντα προ πενταετίας.


Διαβάστε και τη σχετική ανακοίνωση τής Ένωση Πυροσβεστών Π.Υ:
Συνάδελφοι όπως όλοι έχετε καταλάβει το θέμα της ένταξης στο μόνιμο προσωπικό δεν προχωράει συμφωνά με τα προβλεπόμενα αλλά και την νομοθεσία.
Το προεδρείο της Ένωσης μας βρίσκετε σύσσωμο εδώ και δυο ημέρες στην Αθηνά προσπαθώντας να καταλάβουμε από που και από ποιους προέκυψε το πρόβλημα.
Συμπερασματικά θα σας πούμε ότι αυτή την ώρα το μόνο σίγουρο από αυτά που μάθαμε είναι ότι όσοι ανανεώσουν πενταετία δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα αν και δεν μας διευκρινίζουν με ποιον τρόπο αυτό θα γίνει από την στιγμή που βάση νομού είναι συνδεμένο με την ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των υπολοίπων.
Τώρα όσοι πρόκειται να ενταχτούν στο μόνιμο προσωπικό αυτήν την ώρα είναι στον αέρα, διότι ο νομός προβλέπει μονιμοποίηση και τίποτα άλλο. Από την στιγμή που το διοικητικής μεταρρύθμισης δεν δίνει το ΟΚ και θέτει θέμα προσλήψεων 1 προς 4 αλλά και τις γνωστές δυσκολίες που προκύπτουν από τους θεσμούς, μας οδηγούν 10 του μηνός στην έξοδο μας από το σώμα.
Σε επίσκεψη μας στο διοικητικής μεταρρύθμισης οπού και συναντήσαμε την κ. Γεροβασιλη μας διαβεβαίωσε ότι από μέρους του Υπουργείου της έχουν εξάντληση όλα εκείνα τα πιθανά σημεία απεμπλοκής για την λύση του ζητήματος, έχουν καταλήξει πως το πρόβλημα προέκυψε από τις Υπηρεσίες του δικού μας Υπουργείου ( Α.Π.Σ. ) που δεν έκαναν έγκαιρα τα βήματα απεμπλοκής από το 1 προς 4 όπως γίνεται σε Αστυνομία και Στρατό, που υπάρχουν αντίστοιχα θέματα μονιμοποίησης. Εδώ βεβαία να σημειώσουμε πως ζητήσαμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μας παραδώσουν επακριβώς τους νομούς και της διαφορές ευρωπαϊκές οδηγίες που επικαλούνται και τελικά εισπράξαμε την άρνηση τους.
Όσον αφορά το δικό μας Υπουργείο, μας δείχνει ότι έχει την θέληση για επίλυση, ότι το θέμα το έθεσαν στον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος και ήταν θετικός, ότι πλέον δεν είναι ζήτημα χρημάτων αλλά ζήτημα χρόνου και εξεύρεσης λύσης με το Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από θέμα τροπολογιών ή οποίας άλλης ενεργείας μέσο Βουλής μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου που είναι και η τελευταία ημέρα εργασίας μας στο Π.Σ. είναι δύσκολο να γίνει μιας και δεν υπάρχει νομοσχέδιο προς ψήφιση από όσο γνωρίζουμε.
Από μέρους Α.Π.Σ. έγινε προσπάθεια Π.Υ.Σ. στο προηγούμενο διάστημα πράγμα το οποίο δεν προβλέπετε στον νομό μας, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ευτυχώς τραβήχτηκε πίσω. Στο Αρχηγείο αυτή την στιγμή και λόγο των κρίσεων αλλά και των πολλών αλλαγών που έγιναν πρόσφατα σε κρίσιμες θέσεις δεν υπάρχει η απαραίτητη και σωστή ενημέρωση προς εμάς.
Είμαστε εδώ παρόν για μια ακόμη φορά μονοί μας, όπως το οφείλουμε άλλωστε.
Σταματήστε να παίρνετε τηλέφωνο σε όλους όσους βρισκόμαστε εδώ, δεν μας βοηθάτε με αυτό τον τρόπο, τελειώνουν οι μπαταρίες των τηλεφώνων μας, δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, καθώς μας ενοχλούν στις συζητήσεις με όλους τους εμπλεκομένους φορείς που κάνουμε.
Καταλαβαίνουμε την αγωνιά σας αλλά αυτό δεν βοηθά, η ενέργειες που πρέπει να κάνει ο καθένας σας, είναι να ενοχλήσετε τηλεφωνικά όλους τους βουλευτές, υπουργούς να κάνουν παρέμβαση στο δικό μας Υπουργείο, καθώς και το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς επίσης και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Των αγώνα αυτόν πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα, είναι αυτοσκοπός για την επιβίωση την δική μας, καθώς και των οικογενειών μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στους δικούς μας ανθρώπους που μας στηρίζουν και οικονομικά 20 χρονιά τώρα.
Να ετοιμάζεστε για κινητοποίηση και συλλαλητήριο εντός των προσεχών ημερών στην Αθηνά.
Επικοινωνήστε μεταξύ σας και οργανωθείτε σε ομάδες ώστε να είστε όλοι έτοιμοι. Σύντομα θα σας ανακοινωθεί η ημερομηνία, ο τόπος και η ώρα φυσικά με πλήρη εξοπλισμό. Όσοι μπορούν να πάρουν από Δευτέρα άδειες ή ρεπό να τα πάρουν, έτσι κι αλλιώς συμφωνά με την σημερινή κατάσταση την ερχομένη Παρασκευή δεν θα δουλεύουν.
Εκτός από τα δυο καθαρά Πανελλαδικά Σωματεία πενταετών, εφόσον στις διαδικασίες θέλουν να βοηθήσουν και μεικτά Σωματεία, είτε μονίμων, είτε εποχικών αυτά να έρθουν με την προοπτική πως το μοναδικό θέμα και αίτημα είναι η εφαρμογή του νομού για ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των πενταετών πυροσβεστών. Δεν αγνοούμε ότι υπάρχουν και αλλά προβλήματα αλλά αυτή την στιγμή ημερομηνία λήξης έχει μονό το θέμα της μονιμοποίησης.

Περισσότερη ενημέρωση σύντομα.

Να ετοιμάζεστε για κάθοδο στα κέντρα εξουσίας.