Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λαϊκισμός ή αλήθεια; Συνδικαλισμός ή παραγοντισμός;

Αναδημοσίευση: Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι μία σκληρή, τολμηρή και σύννομη ενέργειά μας, ως Αστυνομικών αλλά και ως εκλεγμένων στο συνδικαλιστικό κίνημα για την προάσπιση των
δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, αυτή δηλαδή της υποβολής εκ μέρους 9 συνδικαλιστών του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης, μηνυτήριας αναφοράς για σοβαρά αυτεπάγγελτα διωκόμενα ποινικά αδικήματα, έγινε αντικείμενο μικροσυνδικαλιστικής αντιπαράθεσης.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης υπέγραψαν ως φυσικά (όχι ως νομικά) πρόσωπα, με την ταυτόχρονη ιδιότητα και του Αστυνομικού και του εκλεγμένου συνδικαλιστή, μηνυτήρια αναφορά, η οποία παρελήφθη από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε και προφορικά για το ακριβές περιεχόμενο αυτής , διέταξε και προχώρησε κανονικά τη διαδικασία, γι’ αυτό και η αναφορά των 9 συναδέλφων έλαβε πρωτόκολλο και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.
Δυστυχώς όμως, η παράταξη που κατέχει τις θέσεις του προεδρείου και στην παρούσα φάση εκμεταλλευόμενη την «επίπλαστη» πλειοψηφία της στο 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, εξαιτίας μικροπαραταξιακών και μικροσυνδικαλιστικών λόγων, εξέδωσε μια κατάπτυστη και αυθαίρετη ανακοίνωση ως ανακοίνωση δήθεν της Ένωσης, η οποία πέραν του ότι πάσχει νομικά και συνδικαλιστικά στην έκδοσή της, περιέχει συκοφαντικούς υπαινιγμούς, απειλές και ισχυρισμούς, που δεν ευσταθούν ούτε συνδικαλιστικά, ούτε αστυνομικά και βέβαια σε ανθρώπινο συναδελφικό επίπεδο θεωρείται αντιδεοντολογική και αντισυνδικαλιστική.
Εξηγούμαστε και καλούμε άμεσα να μας απαντήσουν:
– Η μηνυτήρια αναφορά μας περιέχει την ακριβή περιγραφή αυτεπάγγελτων διωκόμενων ποινικών αδικημάτων, για τα οποία ως Αστυνομικοί και ως εκλεγμένοι οφείλουμε, βάσει των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας να τα αναφέρουμε στην Εισαγγελία άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή.
– Ως συνδικαλιστικός φορέας, με τη νόμιμη μορφή της συνδικαλιστικής παράταξης – συνδυασμού, απολαμβάνουμε όλα εκείνα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το άρθρο 23 του Συντάγματος και τις διατάξεις του ν. 1264/82 για τη συνδικαλιστική ελευθερία και τις υποχρεώσεις μας ως εκλεγμένοι.
– Καλούμε άμεσα αυτούς που υπέγραψαν την παράτυπη ανακοίνωση να μελετήσουν λίγο ορισμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα και ιδιαίτερα της Ποινικής Δικονομίας, καθόσον ορισμένοι κατέχουν και την ιδιότητα του γενικού ανακριτικού υπαλλήλου, αλλά και ως έμπειροι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχειώδη νομικά.
– Η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς κύριοι συνάδελφοι, φέρει την υπογραφή δύο (2) εκλεγμένων στην Εκτελεστική Γραμματεία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ενός (1) συναδέλφου εκλεγμένου σε άλλο θεσμικό όργανο της ΠΟΑΣΥ, καθώς και Αντιπροσώπων στην ΠΟΑΣΥ και εσείς ενώ θα έπρεπε να στηρίζετε τέτοιες σωστές ενέργειες, στο βωμό της ψηφοφορίας, τις κριτικάρετε αρνητικά, διαπράττοντας και αδικήματα σε βάρος τους και παραβιάζοντας τον νόμιμο τρόπο έκδοσης ανακοινώσεων.
– Η σημερινή (4/2/2017) ανακοίνωση που φέρεται ότι εξέδωσε δήθεν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τη μορφή του Σωματείου, πάσχει νομικά διότι δεν φέρει τη στρογγυλή σφραγίδα της Ένωσης βάσει του Καταστατικού, δεν έχει αριθμό πρωτόκολλου και βέβαια δεν έγινε καμία συνεδρίαση του ΔΣ της, που να αποφασίστηκε κάτι τέτοιο (που υποχρεωτικά έπρεπε να γίνει), ώστε να υπάρχει η νόμιμη έκδοση ανακοίνωσης ως Σωματείο.
– Επίσης με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ακόμα και την επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (eayth.gr), δυστυχώς την οικειοποιηθήκατε και την χρησιμοποιείτε ως όργανό της παράταξής σας, αφού ανεβάσατε ανακοίνωση που δεν εκδόθηκε με το νόμιμο τρόπο, η οποία δεν έχει σφραγίδα και πρωτόκολλο!!!
Στην ουσία, δυστυχώς οι κύριοι συνάδελφοι της παράταξης αυτής, χρησιμοποίησαν την επωνυμία και τον τίτλο του Σωματείου. Προφανώς επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει! Τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που πολλές ανακοινώσεις της παράταξης αυτής αναφέρουν συνεχώς «Η Ένωση μας», μοναχά που η «Ένωση» είναι το σπίτι ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Η ανακοίνωσή σας είναι αυθαίρετη και εξεδόθη κατά παράβαση του Καταστατικού και της ισχύουσας νομοθεσίας.
Το καταστατικό της Ένωσης που οφείλετε να το τηρείται κατά γράμμα, το έχετε κάνει «κουρέλι» και το χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, όπως βολεύει το «παρεάκι» σας.
Είστε υπόλογοι κύριοι, όμως εμείς δεν απειλούμε, ούτε εκβιάζουμε στο βωμό της προστασίας της θέσης μας.
– Αλήθεια, μπορείτε να μας ενημερώσετε πως γίνεται ένα από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που φέρεται να υπογράφει την εν λόγω κατάπτυστη ανακοίνωσή σας και ο οποίος αυτή τη χρονική στιγμή είναι αποσπασμένος σε νησί του Βόρειου Αιγαίου, πώς υπέγραψε σήμερα; Μπορείτε σας παρακαλούμε να μας το εξηγήσετε;
– Ο νόμος που προβλέπει τη συνδικαλιστική λειτουργία των ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων κύριοι, οφείλετε να γνωρίζετε ότι αναφέρεται στην εσωτερική λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων για διαδικαστικά θέματα, όπως παράδειγμα είναι οι εγγραφές, οι κρατήσεις μέσω της Διαχείρισης Χρηματικού, οι Γενικές Συνελεύσεις, η οργάνωση των αρχαιρεσιών κλπ, ενώ βέβαια στην καταγγελία για οποιαδήποτε αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, καθώς και καταστρατήγησης των κανονισμών του Σώματος, όλοι οι Αστυνομικοί έχουν και δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, άσχετα από τη θέση τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, να προβούν σε αυτά ως πολίτες και ως εργαζόμενοι.
– Γιατί ενώ αποφασίστηκε από το Δ.Σ., από τον Ιούνιο του 2016 να ελεγχθεί το θέμα της φύλαξης ευπαθών στόχων της Θεσσαλονίκης, δυστυχώς ακόμα και μέχρι σήμερα, δεν υποβάλλατε μηνυτήρια αναφορά; Μήπως γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι μας, δυστυχώς δεν έχετε πράξει τίποτα ακόμα!
– Όσον αφορά τη συγκέντρωση υλικού που λέτε προφορικά, η οποία κρατάει 8 μήνες, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι η συλλογή προσωπικών αναφορών από μη εκλεγμένους συναδέλφους, χωρίς να υπάρχει έγγραφη υπηρεσιακή αναφορά τους, είναι κάτι που τους θέτει σε μεγάλο υπηρεσιακό κίνδυνο, ενώ βέβαια εφόσον πρόκειται για αυταπόδεικτα γεγονότα και καταστάσεις, γι’ αυτό είμαστε εμείς οι εκλεγμένοι που απολαμβάνουμε τη νόμιμη συνδικαλιστική ελευθερία, για να τα καταγγέλλουμε αρμοδίως και όχι να κάνουμε λαϊκισμό.
Απλά, όπως αποδεικνύεται, ο παραγοντισμός σας και η μονοπωλιακή συνδικαλιστική δράση σας, που σας φέρνει κοντά στη φυσική ηγεσία, έχει αρχίσει και τελειώνει από το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης και αυτό είναι που σας πειράζει!
ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

ekathess.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια