Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΥΠΣ για μονιμομοποίηση πενταετών: Έχει ευθύνες το αρχηγείο

Σε καθεστώς "ομηρίας" καταγγέλουν τα μέλη της Ομοσπονδίας των πυροσβεστών ότι μπαίνουν οι συνάδελφοί τους πενταετούς υποχρέωσης, που καταλογίζουν ευθύνες και στο Αρχηγείο του
Σώματος. Διαβάστε την επιστολή τους προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό:
Κύριε Υπουργέ
στις 10-02-2017 εκπνέει η σύμβαση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, με την διαδικασία μονιμοποίησης των εχόντων τις προϋποθέσεις όπως αυτές τέθηκαν με τις διατάξεις του Ν.3939/2011 να βρίσκεται στον αέρα.
Έως σήμερα και ενώ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την λήξη της σύμβασης πέραν κάποιων  δηλώσεων συμπαράστασης και μεγάλης αναγκαιότητας πρόσληψης υπηρεσιακών παραγόντων, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα μονιμοποίησης των συναδέλφων αφού δεν υπάρχει και η σχετική πρόβλεψη οικονομικής κάλυψης των αναγκών που θα προκύψουν στο εξής.
Την χρονική αυτή στιγμή με λίγα λόγια δεν υπάρχει καμία ένδειξη τακτοποίησης ενός ανοιχτού ζητήματος που απασχολεί το 1/3 της δύναμής του Πυροσβεστικού Σώματος!
Η λυπηρή και συνάμα καταστροφική αυτή διαπίστωση που τόσο η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. όσο και τα σωματεία που εκπροσωπούν τους Π.Π.Υ που φώναζαν εδώ και μήνες παραθέτοντας στοιχεία για την λύση του θέματος, επιβεβαιώνει πλήρως την έλλειψη προγραμματισμού και στρατηγικής, με αποτέλεσμα την εργασιακή ομηρία χιλιάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους με αποκλειστική  ευθύνη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας!
Τις τελευταίες ημέρες και ενώ οι παλινωδίες διαφόρων υπεύθυνων ανεύθυνων παραγόντων συνεχίζονται μέχρι και την ύστατη στιγμή, διαρρέεται ότι η μονιμοποίηση δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω δύο «σοβαρών» επιχειρημάτων!
Αφενός της μνημονιακής υποχρέωσης για τον περιορισμό των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα (πέντε αποχωρήσεις για κάθε πρόσληψη)!
Έωλο το επιχείρημα όταν από το έτος 2014, έτος εφαρμογής της παραπάνω απαγόρευσης, έως το έτος 2016 με τρείς μόνο αποφάσεις το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μονιμοποίησε 1.936 ειδικούς φρουρούς στις τάξεις της, μετά από πενταετή θητεία! Παρόμοιες αποφάσεις μονιμοποίησης έχουν εκδοθεί για την κατηγορία των ΕΠΟΠ στον Ελληνικό Στρατό, γεγονός που καταδεικνύει τις προγραμματισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες των Υπηρεσιών αυτών, που ξεπέρασαν εγκαίρως τους σκοπέλους της απαγόρευσης!
Το άλλο σοβαρότατο ζήτημα που προκύπτει είναι το διαρρέον θέμα της καταχώρησης της κατηγορίας των πενταετών πυροσβεστών, ως έκτακτο και όχι ως τακτικό προσωπικό των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, γεγονός που προσκρούει στην ρητή νομοθετική πρόβλεψη της ένταξης της συγκεκριμένης κατηγορίας στο πυροσβεστικό προσωπικό!
Βρισκόμαστε λοιπόν ενώπιον μιας μεγάλης φαρσοκωμωδίας και εμπαιγμού με ευθύνη των ηγεσιών του Π.Σ., οι οποίες αβλεπώς δεν κατάφεραν ή δεν ήθελαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που γνώριζαν ότι θα προκύψουν σχετικά με την τύχη των υπαλλήλων και των οικογενειών τους, αφήνοντάς τους στην αβεβαιότητα μέχρι την τελευταία ώρα!
Για μια ακόμα φορά απέδειξαν την ανικανότητά τους στην διαχείριση ενός τόσο μεγάλου ζητήματος που προδιαγράφει με μελανά χρώματα και το μέλλον του Π.Σ.!
Έστω και την ύστατη αυτή ώρα, οφείλετε να δώσετε λύση στο ζήτημα!
Να αναλάβετε εκ του θεσμικού σας ρόλου τις πρωτοβουλίες για την δρομολόγηση μόνιμης λύσης που δεν είναι άλλη από την μονιμοποίηση των συναδέλφων πενταετών που τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία ώστε να τηρηθούν και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις!
Δηλώνουμε απερίφραστα την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που εμπαίζονται με αυτόν τον ανήθικο τρόπο, είμαστε μαζί τους και συμφωνούμε απόλυτα ότι τον αγώνα αυτόν πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα με κάθε τρόπο και μορφή που θα αποφασίσουν, γιατί το δίκαιο βρίσκεται με το μέρος τους και θα υπερισχύσει!!!
                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                            ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
- See more at: http://www.poeyps.gr/monimopiisi-pyrosveston-pentaetous-ypochreosis-terasties-efthynes-tou-ap-s-ke-omiria-tous-se-varos-tou-p-s/#sthash.j752EGLz.dpuf

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια