Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Δεν μιλάω με την κόρη μου γιατί κατάλαβα ότι έχει σχέση με τον θάνατο της Φαίης»

Ξανανοίγει ο «φάκελος» του φόνου της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, λόγω του βίαιου θανάτου, αλλά και του ερωτικού τριγώνου μεταξύ
δράστη, θύματος και αδερφής. Πρωτόδικα, ο δράστης, Βαγγέλης Στεφανάκης, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και η αδερφή της, Μαρία - Ελένη Μπλάχα, σε 5 χρόνια με αναστολή.

Στις 20 Φεβρουαρίου ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Αθηνών. Το «Εθνος της Κυριακής» φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα πρακτικά της δίκης, τις καταθέσεις των μαρτύρων και των κατηγορουμένων, αλλά και την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Ηταν Δευτέρα 29 Απριλίου του 2013, όταν η 23χρονη Φαίη Μπλάχα κατέληξε στη ΜΕΘ της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, στην οποία νοσηλευόταν με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, είχε βιώσει τον εφιάλτη στα χέρια του συντρόφου της, Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος την είχε ξυλοκοπήσει αγρίως.
Η ιατροδικαστική εξέταση ήταν σαφής, η νεαρή κοπέλα είχε δεχθεί απανωτά χτυπήματα σ' όλο της το σώμα, τα οποία προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία. Ομως, μέσα από τα δικόγραφα, προκύπτουν με ανάγλυφο τρόπο όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά τη δολοφονία.
Η δίκη για τον φόνο της Φαίης ξεκίνησε στις 5 Μαΐου 2014, με την οικογένειά της να είναι παρούσα, πλην της αδερφής της Μαρίας - Ελένης. Ο πατέρας της Αντώνης Μπλάχας κατάθεσε πρώτος και σκιαγράφησε με σοκαριστικό τρόπο τη συμπεριφορά της μεγάλης του κόρης.
«Μου είπε ότι την εκβίαζε ο Στεφανάκης. Οταν την κάλεσαν δεύτερη φορά στην αστυνομία, τη ρώτησα γιατί έγινε αυτό και τότε μου το είπε χωρίς λεπτομέρειες. Εχουμε ψυχρές σχέσεις γιατί κατάλαβα ότι κάποια σχέση είχε με τον θάνατο της Φαίης [...] Εβαλα δικηγόρο να φύγει από το σπίτι, πριν εκτελεστεί όμως η απόφαση. Δεν συμπαραστάθηκε ούτε σε μένα, ούτε στη μητέρα της για τον θάνατο της αδερφής της. Στα σαράντα της αδερφής της είχε πάει σε εκδήλωση καλλιστείων σκύλων. Από τον Αύγουστο έχω να μιλήσω με την κόρη μου, δεν μιλάει με κανέναν συγγενή [...] Ο Στεφανάκης είχε μείνει ένα βράδυ στο σπίτι της μεγάλης μου κόρης και η Φαίη μου είπε ότι η Μαρία - Ελένη προσπαθούσε να τους τα χαλάσει [...] Οι φίλες της Φαίης ήταν συνεχώς στο νοσοκομείο.
Η δίκη για τον φόνο της Φαίης (δεξιά) ξεκίνησε στις 5 Μαΐου 2014, με την οικογένειά της να είναι παρούσα, πλην της αδερφής της Μαρίας - Ελένης.

Η δίκη για τον φόνο της Φαίης (δεξιά) ξεκίνησε στις 5 Μαΐου 2014, με την οικογένειά της να είναι παρούσα, πλην της αδερφής της Μαρίας - Ελένης.
Η αδελφή της τις περισσότερες φορές συνοδευόταν από κάποιον στο νοσοκομείο. Φοβόντουσαν να την αφήσουν μόνη της, μήπως της κάνει κάποιο κακό. Ακουσα από τις φίλες της μετά τον θάνατο της Φαίης, ότι η μεγάλη μου κόρη ήθελε να βάλει μπράβους να τη δείρουν...».

Καταπέλτης
Η κατάθεση του πατέρα της Φαίης ήταν καταπέλτης και για τον Στεφανάκη, καθώς δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο του είπαν πως το χτύπημα στο κεφάλι δεν είναι τυχαίο, έγινε με τεχνική πολεμικής τέχνης με σκοπό τον θάνατο...
Η Μαρία - Ελένη Μπλάχα, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Αθανάσιο Πλεύρη, επιχείρησε να δώσει μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων της μοιραίας βραδιάς. Στο δικαστήριο κατάθεσε ότι ο Στεφανάκης είχε αποκρύψει την αλήθεια για τη βιαιοπραγία και όταν το έμαθε την πίεζε να το αποκρύψει.
«Αρνήθηκα, φοβόμουν πάρα πολύ. Ημουν σε κατάσταση πανικού και τρόμου. Την είδα μόλις την ανέβασαν στο δωμάτιο, χτυπημένη στο πρόσωπο, στο αριστερό μάτι, είχε αίμα στα χείλη και στα χέρια, φορούσε κολάρο. Μετά ο Στεφανάκης μου έλεγε ότι αν τον καρφώσω στην αστυνομία θα κάνει κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, χωρίς να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς, ότι θα με διασύρει. Με τον κατηγορούμενο είχαμε πολύ μικρή σχέση τον Φεβρουάριο του 2013, διάρκειας μίας εβδομάδας. Μου έλεγε ότι έχει ένα βίντεο που θα δημοσιοποιούσε μία συνεύρεσή μας [...] Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω και να μην είχαμε γνωρίσει τον κατηγορούμενο ούτε εγώ, ούτε η αδερφή μου. Εχω μετανιώσει, όμως ο τρόμος δεν με άφηνε να έχω τον έλεγχο [...] Ηταν λάθος η σχέση αυτή γιατί δεν ταίριαζαν, ήταν δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Κάποιες φορές κατηγορούσε ο Στεφανάκης τη Φαίη ότι είχε παράλληλες σχέσεις. Εγώ έβλεπα ότι δεν ταιριάζουν. Της έκανε φασαρία λεκτική κάθε δύο ημέρες».
«Θόλωσα και τη χτύπησα, δεν κατάλαβα τι έγινε έως που έπεσε κάτω» είπε στο δικαστήριο ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια.

«Θόλωσα και τη χτύπησα, δεν κατάλαβα τι έγινε έως που έπεσε κάτω» είπε στο δικαστήριο ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια.
Ομως οι καταθέσεις των φίλων της Φαίης, του Στεφανάκη και της Μαρίας - Ελένης είναι αποκαλυπτικές για το τι συνέβαινε μεταξύ των δύο αδερφών και του δράστη της ανθρωποκτονίας.

«Ζήλευε»
«Η Φαίη κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε με τη Μαριαλένα, προσπαθούσε να το ψάξει, παρακολούθησε την αδερφή της και την είδε στο σπίτι του Στεφανάκη. Αρχισαν οι προστριβές και μετά παραδέχθηκαν οι Μαριαλένα και Στεφανάκης για τη σχέση τους [...] Η Μαριαλένα έδιωξε τη Φαίη από το σπίτι της, προφανώς γιατί ζήλευε την όλη κατάσταση [...] Ο Στεφανάκης μου είπε ότι η Μαριαλένα τον πληροφόρησε για παράλληλη σχέση της Φαίης με άλλον», είχε καταθέσει μάρτυρας.
Διαφορετικοί μάρτυρες, φίλες της Φαίης, είχαν αποκαλύψει στην πολύκροτη δίκη ότι λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της, η 23χρονη είχε εμφανιστεί με μαυρισμένο το δεξί της μάτι και κουτσαίνοντας.
«Μου είπε ότι έπεσε στη σκάλα του σπιτιού της, στη Δάφνη είπε ότι έπεσε στη σκάλα του σπιτιού του Στεφανάκη και ο Στεφανάκης μου είπε ότι έπεσαν με τη μηχανή», αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι ο δράστης είχε βιαιοπραγήσει και στο παρελθόν κατά της συντρόφου του.
«Η Μαρία - Ελένη δεν συμπαραστάθηκε ούτε σε μένα ούτε στη μητέρα της για τον θάνατο της αδερφής της. Στα σαράντα της αδερφής της είχε πάει σε εκδήλωση καλλιστείων σκύλων», δήλωσε συντετριμμένος ο Αντώνης Μπλάχας.
«Η Μαρία - Ελένη δεν συμπαραστάθηκε ούτε σε μένα ούτε στη μητέρα της για τον θάνατο της αδερφής της. Στα σαράντα της αδερφής της είχε πάει σε εκδήλωση καλλιστείων σκύλων», δήλωσε συντετριμμένος ο Αντώ
«Η Φαίη μου έλεγε ότι η Μαριαλένα έβαζε λόγια στον Στεφανάκη ότι είναι ανήθικη [...] Η αδερφή της δεν ερχόταν στο νοσοκομείο, παρόλο που της τηλεφωνήσαμε», λέει στενή φίλη της αδικοχαμένης Φαίης. Στην ίδια κατάθεση ρίχνει φως στη δηλητηριασμένη αδερφική σχέση για τα μάτια ενός άνδρα και της περίεργης σχέσης που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους. «Αφού δήλωσε ο Στεφανάκης ότι θέλει τη Φαίη, η Μαριαλένα ερχόταν στο μαγαζί (που δούλευε η Φαίη) με φιλενάδες της και την έκραζαν, έλεγαν όταν πέρναγε η Φαίη ?ουστ? και μάλιστα ο υπεύθυνος του μαγαζιού έπιασε τη Μαριαλένα και της είπε να μην ξαναέρθει στο μαγαζί [...] Η Μαριαλένα χαρακτήριζε τη Φαίη στον Στεφανάκη τρελή, ότι παίρνει ψυχοφάρμακα, ότι πηγαίνει με φίλους του. Η Φαίη μας έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν να τα λέει αυτά η ίδια της η αδερφή για εκείνη». Σε διαφορετικό σημείο της κατάθεσης, η μάρτυρας λέει ότι η Φαίη είχε πει σε κοινή τους φίλη ότι ο Στεφανάκης ήταν οξύθυμος και της μιλούσε άσχημα: «θα σε γαμ..., θέλεις να βγεις να βρεις γκόμενο, δεν θα πας πουθενά».

Ερωτική σχέση
Ο Βαγγέλης Στεφανάκης όταν απολογήθηκε στο δικαστήριο ανέφερε την ερωτική του σχέση με τη Μαρία - Ελένη και τα περιστατικά που είχαν συμβεί. Υποστήριξε ότι την ίδια βραδιά που έγιναν ζευγάρι, η αδερφή της Φαίης έπεσε πάνω του όταν μπήκαν στο σπίτι και άρχισε να τον φιλάει. «Τι κάνεις, έξω είναι η Φαίη», της είπε ο Στεφανάκης. Ομως, παραδέχθηκε ότι όταν χώρισε με τη Φαίη για μία εβδομάδα, είχε και άλλες περιπτύξεις με την αδερφή της. Για τα περιστατικά της μοιραίας βραδιάς, υποστήριξε ότι η Φαίη ούρλιαζε και του έριχνε χαστούκια.
«Μου είπε ότι η Μάνια τής τα είπε όλα, ότι δεν έχουμε κάνει έρωτα μόνο μία φορά αλλά δέκα, ότι πηγαίνω και με όλες τις κοπέλες στο μαγαζί. Θόλωσα και τη χτύπησα, δεν κατάλαβα τι έγινε έως που έπεσε κάτω [...] Μου είπαν από το νοσοκομείο ότι ήθελαν κάποιον συγγενή για να τον πληροφορήσουν για την πορεία της υγείας της και τότε εγώ τηλεφώνησα στη Μαριαλένα να έρθει και της είπα ''τα κατάφερες, μας κατέστρεψες, έλα να δούμε τι θα κάνουμε''»...


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
bidelas@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια