Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί οι συνδικαλιστές ένστολοι φοβούνται το νέο μισθολόγιο – Το «παραθυράκι» για μειώσεις μισθών

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας ενόψει του νέου μισθολογίου.
Συνδικαλιστικοί
εκπρόσωποι από την Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική φοβούνται νέες περικοπές, ενώ δεδομένο θεωρούν ότι δεν θα εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών. Και αυτό διότι, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το κόστος μιας τέτοιας απόφασης κυμαίνεται στα 600.000.000 ευρώ μαζί με τα αναδρομικά.
Το νέο μισθολόγιο, το οποίο θα έρθει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, είναι πιθανό να φέρει μειώσεις στις αποδοχές του κατώτερου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία η κυβέρνηση φέρνει στο τραπέζι της συζήτησης τον όρο «προσωπική διαφορά». Ουσιαστικά, δηλαδή, όπως λένε συνδικαλιστές, διαμηνύεται με διαρροές ότι η μισθολογική απώλεια για το κατώτερο προσωπικό θα καλυφθεί με μία -νέα για τους ενστόλους- διαδικασία καταβολής επιμίσθιου.
«Για παράδειγμα, αν ένας αστυφύλακας παίρνει 1.000 ευρώ και του μειώσουν το μισθό στα 900 ευρώ, του λέει η κυβέρνηση ότι θα του καταβάλλει εκείνη τα 100 ευρώ με τη μορφή ενός έξτρα επιμίσθιου. Η καταβολή θα γίνεται, ωστόσο, μόνο αν όλα κυλήσουν ομαλά με τον προϋπολογισμό. Διαφορετικά θα υπάρξει κόφτης και δεν θα καταβάλλεται η προσωπική διαφορά. Θα απειλούμαστε δηλαδή ανά πάσα στιγμή με μείωση μισθού», εξηγεί ο Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
Οι αξιωματικοί προσώρας δεν φαίνεται να κινδυνεύουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ευχαριστημένοι, διότι ήλπιζαν και αυτοί στην αποκατάσταση του μισθού τους στα επίπεδα του 2012 με βάσει την απόφαση του ΣτΕ. Σύμφωνα με τις διαρροές, οι συμπιέσεις των κατώτερων θα γίνουν προς όφελος των ανώτερων. Θέση της κυβέρνησης, πάντως, είναι ότι το συνολικό κόστος του νέου μισθολογίου θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο.
Οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας προετοιμάζουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις στις 22 Φεβρουαρίου 2017 στο Σύνταγμα.


Αλέξανδρος Καλαφάτης
huffingtonpost.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια