Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Ολιγωρία της κυβέρνησης στη μονιμοποίηση Πυροσβεστών

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συναντήσεις με εκπροσώπου των
Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, οι οποίοι του εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους διότι εκπνέει η προθεσμία μονιμοποίησής τους στις 10 Φεβρουαρίου, χωρίς η κυβέρνηση να προχωρά στην υλοποίηση της δέσμευσης που απορρέει από τον Νόμο 3938/2011.

Ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του για το θέμα τόνισε τα εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με κάθε τρόπο καθημερινά διογκώνει το δημόσιο τομέα -όπως με στοιχεία αποδείξαμε στη βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης μας για τις αδιαφανείς προσλήψεις- θα είναι βαρύτατα εκτεθειμένη αν δεν προχωρήσει άμεσα στην μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Οι καταγγελίες των εκπροσώπων των πυροσβεστών για την ολιγωρία της κυβέρνησης να τους συμπεριλάβει στον διετή προγραμματισμό των επικείμενων προσλήψεων προκαλούν εύλογη απορία, καθώς η μονιμοποίηση των 2.100 περίπου Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης δεν προέκυψε αιφνιδίως χθες, αλλά προβλέπεται σαφώς από νόμο. Θα είναι πρωτόγνωρο η κυβέρνηση να επικαλείται άγνοια νόμου!

Αναμένουμε να υπάρχει έστω και την ύστατη στιγμή η τήρηση των προβλεπομένων από το νόμο που θα μονιμοποιεί τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια