Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτιά στο Αιγαίο: Τουρκική ΝΟΤΑΜ για τα νησιά και έρευνες του ΤΣΕΣΜΕ

Φωτιά στο Αιγαίο βάζει η Τουρκία ζητώντας άμεση αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και βγάζοντας ερευνητικό σκάφος στον 25ο μεσημβρινό. Νέα τουρκική πρόκληση είναι σε
εξέλιξη, καθώς η Τουρκία απαιτεί με ΝΟΤΑΜ (Notice to Airmen) την πλήρη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, τα οποία μάλιστα τα κατονομάζει με τουρκικά ονόματα!
Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία της Τουρκικής ΝΟΤΑΜ που δημοσιεύουμε σήμερα, η Τουρκία απαιτεί την αποστρατικοποίηση όλων των νησιών του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, ενώ αναφέρει επίσης ονομαστικά με τουρκικά ονόματα τα νησιά Αγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Χίος, Ικαρία, Λήμνος, Λέσβος (την αποκαλεί Μυτιλήνη) Σάμος, Τήλος, Χάλκη, Καστελόριζο.
Επιχειρώντας κατά πάγια τακτική να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η Τουρκία επικαλείται την συνθήκη της Λωζάννης, την οποία έχει δηλώσει πως αμφισβητεί, και την συνθήκη των Παρισίων την οποία δεν έχει υπογράψει, για να προωθήσει τις παράλογες απαιτήσεις της.
Η ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε ως απάντηση σε ελληνική ανακοίνωση – ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α0253/17 με την οποία δεσμεύονται περιοχές ασκήσεων από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 28 Απριλίου για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, μέσα στο Αιγαίο.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έδωσε απάντηση στις τουρκικές αιτιάσεις, ενώ η Τουρκία απάντησε δεσμεύοντας περιοχή ερευνών στο Αιγαίο, και χθες το βράδυ έβγαλε το ερευνητικό πλοίο ΤΣΕΣΜΕ στην περιοχή.
Δείτε την περιοχή που έχουν δεσμεύσει με την τουρκική ψευδο-NAVTEX

armynow.net

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια