Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ευρύτατη επιχείρηση της αστυνομίας στις φυλακές των Διαβατών μετά τις καταγγελίες

Κι ενώ μπορεί να μην βρέθηκε ίχνος ναρκωτικού, ούτε ηρωίνη, ούτε κοκαΐνη, ούτε χασίς στις φυλακές Διαβατών, από την οργανωμένη και συντονισμένη
μεταμεσονύχτια επιχείρηση ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας με επικεφαλής εισαγελέα, βγαίνουν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και διαπιστώσεις.

Ας ξεκινήσουμε ωστόσο από τις διαπιστώσεις. Υπάρχει έστω κι ένας σώφρων και νουνεχής που να πιστεύει και να μην θεωρηθεί τουλάχιστον ως αφελης, ότι δεν υπάρχει κόκκος ναρκωτικού σε μια ολόκληρη φυλακή; Από τη διαπίστωση και μόνο αυτή, προκύπτει συνεκδοχικά και συνειρμικά η επόμενη, ότι είτε οι σωφρονιστικοί και οι έγκλειστοι ήταν υποψιασμένοι για όσα έμελλε να συμβούν μετά  τις πολλές σοβαρές και απόλυτα συγκεκριμένες χωροχρονικά καταγγελίες στο bloko.gr (ΕΔΩ), είτε ήταν ενημερωμένοι.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 60 αστυνομικοί από ΜΑΤ- ΟΠΚΕ- εσωτερικές υποθέσεις και λοιπές υπηρεσίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ελέγχθηκαν 66 κελιά. Έλεγχοι σε χώρους αποκλειστικής "κυριότητας" σωφρονιστικών δεν αναφέρθηκαν.

Ωστόσο, στα θετικά της υπόθεσης καταγράφεται η άμεση ενεργοποίηση των αντανακλαστικών ελέγχου εισαγγελίας και ΕΛ.ΑΣ. σε μια γιγαντιαία επιχείρηση που ολοκληρώθηκε στις 2.30 το πρωί, καθώς αξιολογήθηκε και πολύ σωστά ως πολύ σοβαρή και υψηλής αξιοπιστίας η καταγγελία και η διαφαινόμενη προοπτική επανάληψης της επιχείρησης σε χρόνο πιο κατάλληλο και υπό πιο ώριμες συνθήκες.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια