Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απίστευτες απειλές Τσαβούσογλου: Αν θέλουμε ανεβαίνουμε στα Ιμια - Οταν χρειάστηκε το κάναμε

Με μια προκλητική δήλωση, που ξεπερνάει κάθε άλλη προκλητικότητα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντάει ουσιαστικά στον έλληνα υπουργός Εξωτερικών, Νίκο
Κοτζιά.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει», προσθέτωντας με ισχυρή δόση προκλητικότητας: «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», παραπέμποντας ουσιαστικά στην κρίση του 1996 στο Αιγαίο .

Να σημειωθεί ότι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, με αφορμή την παρουσία της τουρκικής φρεγάτας στα Ιμια, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός του τουρκικού επιτελείου, είχε δηλώσει ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

Ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς, που παραμένουν στην Ελλάδα μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας τυο αιτήματος έκδοσης της Άγκυρας, λέγοντας ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα επεφύλασσε και ένα «καρφί» για την υπόθεση Οτσαλάν. «Αυτό δεν μας προκαλεί απορία» τόνισε ο τούρκος υπουργός, σχολιάζοντας πως «ο επικεφαλής του κουρδικού PKK είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».



real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια